Welke eerste hulp middelen nodig in de industrie of fabriek?

EHBO koffer verplicht voor de Industrie?

De verbandkoffer of ook wel EHBO Koffer genoemd is verplicht voor elk bedrijf volgens de Arbowet. Door midel van de felle Oranje kleur kan u de verbandkoffer het beste op een neutrale locatie in het bedrijf/organisatie ophangen waardoor, die zichtbaar is voor iedereen. U moet volgens de wetgeving binnen 30 seconden eerste hulp kunnen verlenen als er wat gebeurd op locatie.

Alle verbandkoffers die wij aanbieden bevatten een wandhouder en bevestigingsmateriaal.

Onderstaand gaan wij per sector na, welke EHBO koffer & bijvoegende producten er nodig zijn in welke sector. Dit kan gaan over een Pleisterdispenser, Oogspoeling of bijv. Signaleringen in de vorm van Pictogrammen.

Producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Hieronder geven wij aan welke producten het beste aansluiten in de sector Fabriek & Industrie

Klik op de bovenstaande link om te kijken onder welke sector u valt!

Een fabriek of productiebedrijf bevat vaak een groot aantal m2 en het kan dan van toepassing om een EHBO kamer of behandelkamer op te zetten. Bovenstaand vindt u een aantal artikelen die hier op aansluiten. Zorg voor de juiste uitrusting op locatie.

Wat te doen bij brandwonden in de keuken?

Meest voorkomende ongelukjes in de keuken zijn snijwonden of brandwondjes door opspattend vet. Een brandwond is een beschadiging van de huid na contact met warmte, elektriciteit of chemische stoffen. De huid bevat een onderhuidse vetlaag welke dan beschadigd raakt. Naast de brandwondenpleister bestaan er ook producten als een brandwondenkompres welke is gedipt en brandwondengel en kan worden aangebracht op een brandwonden. De brandwondengel is ook los verkrijgbaar in een tube of spray om de warmte uit een brandwond te halen. Bij een brandwond is heel belangrijk om deze gelijk te behandelen om verdere schade aan de huid te voorkomen. Koel bij verbranding direct 10 tot 20 minuten met lauw stromend water.

Welke soorten brandwonden zijn er?

1. Eerstegraads brandwond: De huid heeft een rode kleur.

2. Tweedegraads brandwond (Oppervlakkig): De huid heeft een beschadiging en is pijnlijk en nat.

3. Blaren

4. Diepe tweedegraads brandwond: De brandwond is vlekkerig rood en bevat witte plekken en blaren.

5. Derdegraads brandwonden: De brandwond is witgeel, bruin en zwart van kleur. (De huid is ernstig beschadigd)

Welke brandblusser heb ik nodig in een fabriek?

Een fabriekshal dient wettelijk gezien te zijn voorzien van een brandblusser, maar welke heb ik nodig? Volgens de wet moet er per 150 m² een brandblusser aanwezig te zijn. (6ltr. brandblusser) Voor een kantoorgebouw raden wij een schuimblusser aan omdat, deze zorgen voor minder schade na gebruik dan een poederblusser. Bij een poederblusser bent u na gebruik genoodzaakt om gebruik te maken van een industriële stofzuiger om alles weer netjes te houden. Heeft u een grote elektriciteitskast of gemeenschappelijke keuken aanwezig in het pand, dan moet er verplicht een CO2 blusser van 5KG aanwezig zijn. Zorg ervoor met de jaarlijkse keuring van de blussers dat u voldoet aan de wetgeving. Duid de brandblusser duidelijk aan met een signaleringsbord.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!