Verbandkoffers

Op zoek naar de juiste verbandkoffer of EHBO Kit? Wij leveren alles op het gebied van EHBO Koffers en verbanddozen. Verbandkoffers welke zijn voorzien van verschillende navullingen en verkrijgbaar in verschillende maten. (A/B en 2016 verbandkoffers en verbandtrommels conform de laatste oranje kruis normen).

Soorten Verbandkoffers/EHBO Koffers

Wij leveren een breed assortiment aan verbandkoffers, maar welke past er perfect bij uw omgeving/sector. Wij leveren verbandkoffers en verbanddozen voor elke sector. U kunt hier denken aan verbandkoffers voor de voedingsindustrie, (sport)verenigingen, scholen, bouwsector etc.

EHBO Koffer controleren

Als u uw verbandkoffer controleert, kunt u bij ons ook terecht voor al uw losse producten. Overzicht van EHBO Losse Producten
Hier kunt u denken aan: pleister, windsels, kompressen, handschoenen en bijvoorbeeld snelverbanden

EHBO-koffer kopen

Volgens de Arbowet is het voor bedrijven verplicht om een EHBO doos in huis te hebben. Er zijn geen regels over hoe de inhoud van deze verbanddoos eruit moet zien. Toch is het wel zo dat er voor een paar specifieke situaties een andere inhoud in de EHBO doos zit. Waar let u nu op bij het EHBO koffer kopen? Wij geven u hier wat meer informatie.

Welke EHBO koffer is geschikt voor u?

Voordat u een keuze maakt, is het goed om te weten dat de EHBO koffer aan de wand moet hangen. Op een plaats die voor iedereen bereikbaar is en die ook voor iedereen zichtbaar is. Bovendien moet de koffer gekeurd worden. Dit kan jaarlijks zijn of halfjaarlijks. Dit is afhankelijk van het soort bedrijf waar de koffer hangt en hoe groot de kans is dat er een bedrijfsongeval kan gebeuren. Bij deze keuring wordt gekeken naar de houdbaarheidsdatum van de inhoud. Tevens wordt er gekeken of alle producten voldoende aanwezig zijn. Bij goedkeuring wordt de EHBO doos voorzien van een zegel en een datum. Hoewel er wel een verplichting is om een EHBO doos te hebben, is er over de inhoud zelf niets vastgelegd. Dat maakt het lastiger om een keuze te maken. Kiest u voor een standaard EHBO koffertje of is het beter om een uitgebreide variant op te hangen? Om de keuze gemakkelijker te maken, zijn er EHBO koffers voor verschillende bedrijfstakken, die speciaal ingericht zijn op veelvoorkomende situaties.

Wat zit er in een standaard verbandkoffer?

U kunt ervan uitgaan dat in ieder EHBO doosje wondpleisters zitten, snelverbanden en steriele kompressen. Daarnaast bevat een verbanddoos elastische windsels, synthetische watten, zigzag watten, een driekantendoek en een knievormige schaar. Ook een pincet, latex handschoenen en veiligheidsspelden ontbreken niet. Net als alcholdeppers en een handleiding. De watten, pleisters en gaaskompressen hebben verschillende afmetingen. Het aantal pleisters dat in een EHBO koffer zit, is in verhouding groot. Dat komt doordat pleisters het meest gebruikt worden. Uiteraard geldt dat niet voor ieder bedrijf. Daarom is de richtlijn, dat hoe meer risico de medewerkers binnen uw bedrijf lopen op verwonding, hoe uitgebreider de inhoud van de verbanddoos moet zijn. We kunnen hierbij onder andere onderscheid maken tussen bedrijven in het algemeen, horeca en scholen.

Een bhv koffer voor bedrijven

Kijk bij de aanschaf voor uw bedrijf goed naar de omschrijving die bij de verbandkoffer gegeven wordt. Zijn er bijvoorbeeld tien of vijfentwintig personen werkzaam? Dan kiest u in ieder geval een verbandkoffer waarbij de inhoud op dat aantal is afgestemd. Daarnaast kijkt u naar het risico dat u loopt en het soort verwondingen waarbij u eerste hulp zou moeten bieden. Zo kunt u in het kader van de bedrijfshulpverlening altijd terugvallen op een compleet ingerichte verbandkoffer. Er wordt tevens onderscheid gemaakt tussen een bedrijf met een hoog of een laag risico. Dat is uiteraard logisch, aangezien kantoormedewerkers over het algemeen minder risico lopen op grote verwondingen dan productiemedewerkers.

De EHBO koffer HACCP voor de horeca

In de horeca gelden specifieke regels. Onder andere omdat er voedsel bereid wordt. In het kader van de wet HACCP wet (Hazard Analysis Critical Control Points) is bepaald dat horecabedrijven een verbanddoos moeten hebben die speciaal ingericht is op de werkzaamheden in deze branche. Dat heeft onder andere betrekking op het verhoogde risico op brandwonden. Zo bevat een HACCP koffer een reddingsdeken en een beademingsdoekje.De

EHBO koffer voor het onderwijs

Waar kinderen spelen, kunnen ongelukjes gebeuren. Een verbandkoffer die speciaal voor scholen of kinderdagverblijven is ingericht, bevat daarom bijvoorbeeld speciale wondpleisters voor kinderen. En een set met een uitzuigpomp voor als een insect gebeten heeft.