Latex Handschoenen

Latex handschoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Deze handschoenen bieden een goede bescherming tegen overdracht van bacteriën en virussen. Pluspunten zijn comfortabel en flexibel. Latex handschoenen zijn niet geschikt voor personen met een latex allergie. Een alternatief zijn dan de nitril handschoenen. Ook kunnen ze niet gebruikt worden in combinatie met olie en vet.
Latex handschoenen bij www.ehbo-centrum.nl. Onze latex handschoenen bestaan uit kwalitatief hoogwaardige disposables met een perfecte pasvorm en een optimale hygiëne. Onze latex handschoenen worden o.a. gebruikt in de voedingsindustrie en de gezondheidszorg. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren (blauw, wit), maten (XS t/m XL) en soorten (gepoederd, ongepoederd). Voor alle latex handschoenen heeft www.ehbo-centrum.nl de benodigde documentatie beschikbaar.
Latex handschoenen bestellen. Latex handschoenen bestel je eenvoudig en snel op www.ehbo-centrum.nl. Betalen kan o.a. met iDeal, creditcard, BanContact/Mister Cash of op factuur voor zakelijke klanten met een loginaccount. 

Onderzoekshandschoenen kopen? Verschillende werkzaamheden vragen om andere soorten wegwerphandschoenen. Onze wegwerphandschoenen voldoen aan alle HACCP richtlijnen. Denk hier aan latex,nitril,vinyl & PE handschoenen. Wegwerphandschoenen voor de medische branche,voedingsindustrie en schoonmaak branche.

Latex Handschoenen: Bescherming en comfort

Latex handschoenen hebben door de jaren heen een vaste plek ingenomen in tal van beroepen en industrieën. Deze handschoenen staan bekend om hun duurzaamheid, elasticiteit en uitstekende pasvorm, wat zorgt voor zowel bescherming als comfort. Maar wat maakt latex handschoenen zo speciaal, en waarom voldoen ze aan zoveel normeringen? Laten we dit nader onderzoeken.

Waarom kiezen Voor latex handschoenen?

Latex, een natuurlijk rubber, biedt een aantal unieke voordelen die het tot een ideale keuze maken voor handschoenen. Ten eerste biedt het een uitstekende pasvorm die zich naar de hand vormt, waardoor het draagcomfort en de vingergevoeligheid wordt vergroot. Dit is vooral gunstig voor beroepen waar precisie en gevoel vereist zijn. Daarnaast biedt latex een natuurlijke barrière tegen bacteriën, virussen en andere verontreinigingen. Het materiaal is ook bestand tegen veel chemicaliën, waardoor het een veilige keuze is voor laboratoria en andere omgevingen waar blootstelling aan chemicaliën mogelijk is.

De normeringen uitgelegd op het gebied van wegwerp handschoenen

Wanneer we het hebben over beschermende kleding en uitrusting, zijn normeringen cruciaal. Ze verzekeren gebruikers van een bepaald niveau van bescherming en kwaliteit. Latex handschoenen die voldoen aan normen zoals EN455-1 t/m EN455-4 garanderen dat ze geschikt zijn voor medische doeleinden. Deze normen testen op aspecten zoals de afwezigheid van gaten, fysieke eigenschappen, biologische evaluaties en houdbaarheid. De normen EN374-1 t/m EN374-3 garanderen dat de handschoenen bescherming bieden tegen chemicaliën en micro-organismen. Dit is vooral belangrijk in industriële en laboratoriumsettings. EN420 en EN388 zijn normen die de algemene vereisten en fysieke eigenschappen van beschermende handschoenen respectievelijk definiëren. Het AQL 1.5 certificaat, wat staat voor 'Acceptable Quality Level', zorgt ervoor dat er een minimale kans is op defecten, waarbij 1.5 verwijst naar het maximale percentage handschoenen dat defecten mag hebben in een partij.

Welke beroepen kiezen voor latex handschoenen?

Door hun veelzijdige beschermende eigenschappen zijn latex handschoenen de voorkeurskeuze geworden voor een reeks beroepen. Medische professionals zoals artsen, verpleegkundigen en tandartsen dragen ze dagelijks om zowel zichzelf als hun patiënten te beschermen tegen mogelijke infecties. In laboratoria bieden latex handschoenen bescherming tegen chemicaliën en reagentia. Daarnaast worden ze ook veel gebruikt in de voedselverwerkende industrie, schoonmaakdiensten en in de schoonheids- en haarverzorgingsindustrie. In feite zijn er maar weinig sectoren waar latex handschoenen niet worden gebruikt vanwege hun bewezen beschermings- en comforteigenschappen.

De voordelen van latex op een rijtje

De populariteit van latex handschoenen is niet enkel te danken aan hun beschermende eigenschappen. Ze zijn ook licht van gewicht, wat betekent dat ze de handbewegingen niet belemmeren. Dankzij hun elastische karakter passen ze zich gemakkelijk aan de vorm van de hand aan, wat resulteert in een comfortabele pasvorm en verminderde handvermoeidheid, vooral bij langdurig gebruik.

Latex handschoenen bij www.ehbo-centrum.nl

Voor diegenen die op zoek zijn naar hoogwaardige latex handschoenen die voldoen aan alle bovengenoemde normeringen, is www.ehbo-centrum.nl de perfecte bestemming. Met een uitgebreid assortiment dat geschikt is voor diverse beroepen en toepassingen, bieden wij de kwaliteit en bescherming die je verdient. Bestel nu snel en voordelig jou latex handschoenen bij www.ehbo-centrum.nl