Verbanddozen

Verbanddoos/Verbandtrommel

Op zoek naar de juiste verbanddoos? Wij leveren alles op het gebied van verbandkoffers en verbanddozen. Verbanddozen welke zijn voorzien van verschillende vullingen en verkrijgbaar in verschillende maten. (DIN 13164, B en verbanddozen en verbandtrommels conform de laatste oranje kruis normen).

Soorten verbanddoos of EHBO doos

Wij leveren een breed assortiment aan verbanddozen, maar welke past er perfect bij uw omgeving/sector. Wij leveren verbandkoffers en verbanddozen voor elke sector. U kunt hier denken aan verbanddozen voor de voedingsindustrie, (sport)verenigingen, scholen, bouwsector etc. 

EHBO Losse Producten

Als jij je verbanddoos controleert, kunt u bij ons ook terecht voor al uw losse producten. Hier kunt u denken aan: windselskompressenhandschoenen, snelverbanden of een pleister.

Verbanddoos EHBO Mini
Voor 16.30 besteld, morgen in huis
Verbanddozen

Verbanddoos EHBO Mini

Toon beschikbare kortingen
Vanaf Aantal Korting Prijs incl btw
20 € 1,09 € 5,28
€ 6,37 - € 5,84 excl. BTW

Een EHBO doos kopen? Hier moet u op letten

Tijdens het verlenen van eerste hulp bij een ongeval maakt u, om wonden te verzorgen, vaak gebruik van een aantal standaard materialen. Het is dan ook noodzakelijk dat u hiervan voldoende voorraad heeft. Zodat u altijd in geval van nood goed uitgerust bent. Deze materialen bewaart u in een verbanddoos. Hier moet u aan denken als u een EHBO kit gaat kopen.

De standaard inhoud van een verbanddoos

Er zijn verschillende benamingen voor de doos waar EHBO-materiaal in bewaard wordt. Het kan aangeduid worden als een verbanddoos of een EHBO doos. In principe maakt het niet veel uit hoe het genoemd wordt. Het belangrijkste is dat de EHBO kit gevuld is met alles wat u nodig kunt hebben bij het verlenen van eerste hulp. Daarom bestaat de standaard inhoud uit wondpleisters, verband en kompressen. Deze zijn in verschillende afmetingen aanwezig. Daarnaast ontbreken watten, steriel gaas en ontsmettingsmiddel niet. Voor uw eigen comfort zitten er tevens vinyl of nitril handschoenen in.

Is er verschil tussen verbanddozen voor thuis en voor bedrijven?

Het EHBO doosje dat u thuis heeft, zal waarschijnlijk minder groot zijn dan de koffer die bij bedrijven met veel werknemers klaarstaat. Dat wil niet zeggen dat de inhoud veel van elkaar afwijkt. Het aantal pleisters of kompressen zal alleen kleiner zijn in de verbanddoos voor het thuisgebruik. Daarnaast is het zo dat voor bedrijven aanvullende voorwaarden gesteld kunnen zijn met betrekking tot de inhoud. Het is in alle gevallen belangrijk dat u de houdbaarheidsdatum van de aanwezige producten controleert. En dat u verlopen producten tijdig vervangt.

Verschillende branches, verschillende verbanddozen

Voor de verschillende bedrijfstakken zijn er aanvullende eisen over de inhoud van de EHBO doos. Een verbanddoos kantoor heeft bijvoorbeeld een andere inhoud dan een EHBO kit bij een horecabedrijf. Kijk op deze branchewijzer voor uitleg over de regels die voor uw branche van toepassing zijn.

De verbanddoos voor bedrijven in het algemeen

De Arbowet bepaalt dat er in alle bedrijven een BHV verbanddoos aanwezig moet zijn. De inhoud moet afgestemd zijn op het aantal werknemers, maar ook op de aard van de werkzaamheden. Dus heeft u in een bedrijf waar met open vuur wordt gewerkt een EHBO doos met een blusdeken. Werkt u met gevaarlijke stoffen, dan is onder andere een oogspoelfles onmisbaar in de verbanddoos.

Kinderdagverblijven en scholen

EHBO kinderdagverblijf is een aparte categorie bij eerstehulpverlening. De kans op verwondingen is bij kinderen altijd aanwezig. Dit varieert van schaafwondjes tot een tand door de lip na een valpartij. Aan een EHBO doos voor scholen en kinderdagverblijven voegt u aan de standaard materialen speciale kinderpleisters, betadine en bijvoorbeeld wondspray toe.

Verbanddoos voor auto’s en vrachtauto’s

Internationale vrachtwagenchauffeurs moeten een verbanddoos bij zich hebben. In veel Europese landen is dat namelijk verplicht. Ook voor personenauto's. Uiteraard is het tevens voor uzelf een geruststellende gedachte om een compleet uitgeruste verbanddoos auto bij u te hebben. Hierin zitten de standaard materialen als verbandmiddelen, een pincet en pleisters. U kunt dit zelf nog aanvullen met een veiligheidsvest dat u aantrekt als u zelf eerste hulp verleent onderweg. En voor uw eigen veiligheid in de auto heeft u tevens een life hammer onder handbereik.

Mogelijkheden voor navullingen

Vrijwel alle materialen die in de verbandkoffer zitten, zijn voorzien van een houdbaarheidsdatum. Als deze datum overschreden wordt, kunt u de producten niet meer gebruiken. Daarom is het verstandig, en bij bedrijven zelfs verplicht, om dit in de gaten te houden. De oude materialen vervangt u eenvoudig met complete sets navullingen. Desgewenst kunt u bovendien losse materialen als extra inhoud toevoegen, zoals pleisters, handschoenen, koudkompressen of een bloedstopspray.