Eerste Hulp

Een verbandtas kopen? Het EHBO-materiaal onder handbereik

In ieder bedrijf is een EBHO set aanwezig. Deze set hangt op een gemakkelijk toegankelijke plaats, in het zicht. Zo kan iedereen er op de noodzakelijke momenten eenvoudig bij. In sommige situaties is het echter praktischer om een EHBO tasje te hebben dat niet vast aan de muur hangt, maar bijvoorbeeld mee naar buiten genomen kan worden. In dat geval kies je voor een EHBO rugtas.

Het gemak van een EHBO rugtas

Een EBHO rugtas kan bij verschillende gelegenheden goed van pas komen. Heb je een groot bedrijventerrein? Dan kan het voor de bedrijfshulpverlener gemakkelijk zijn om de EHBO rugzak mee te nemen naar de loods of het parkeerterrein als er eerste hulp verleend moet worden. De hulpverlener hoeft bij het verlaten van het hoofdgebouw alleen maar de EHBO tas mee te nemen. Daar zitten alle noodzakelijke materialen in. Bij een sportwedstrijd of een teambuildingsdag is het ook gemakkelijk om een EHBO sporttas mee te nemen. De vaste EHBO set kan dan in de kantine of bij het bedrijf achterblijven, voor andere noodgevallen.

Voor wie is een EHBO tasje?

Overal waar mensen werken of waar mensen bij elkaar komen, kan een ongelukje gebeuren. Dat geldt voor fabrieken, maar ook voor sportevenementen, bedrijfsbijeenkomsten en festivals. In grotere bedrijven zijn bedrijfshulpverleners aangesteld. Bij evenementen worden over het algemeen posten ingericht waar hulpverleners aanwezig zijn om eerste hulp te verlenen. Als de gewonden zelf niet in staat zijn om naar de hulpverleners toe te komen, dan kan de hulpverlener naar het slachtoffer gaan. Daarvoor neemt hij uiteraard de EHBO rugtas mee, zodat hij niet op en neer hoeft te lopen naar de post.

Wat zit er in een EHBO rugzak

Aan de inhoud van een verbanddoos voor bedrijven zijn eisen verbonden. Die zijn onder andere opgenomen in de Arbowet. Daarnaast mag de houdbaarheidsdatum van de producten die in de EHBO set zitten, niet verlopen zijn. Ervan uitgaande dat de EHBO rugtas niet de hoofdset is, is het toch belangrijk dat ook de EHBO rugtas zo compleet mogelijk is. Daarom zitten ook in de EHBO tas de meest noodzakelijke materialen. Zoals bijvoorbeeld wond- en hechtpleisters, internationale snelverbanden, kompressen en elastische en zelfhechtende windsels. Behalve de noodzakelijke verband- en hechtingsmiddelen die allemaal in meerdere maten aanwezig zijn, bevat de EHBO rugzak tevens nog andere materialen. Denk hierbij aan desinfecterende lotion, steriel verbanddoek, een reddingsdeken, handschoenen en een verbandschaar. Ook is er een puntpincet en een Oranje Kruis stroomdiagram aanwezig.

Vul zelf de lege EHBO rugzakken

Als aanvulling op de standaard EHBO-uitrusting kun je uiteraard meer specifieke zaken aan de inhoud willen toevoegen. In de horeca ben je misschien meer gericht op de behandeling van brandwonden. Bij een sportevenement gaat het waarschijnlijk eerder om de behandeling van geblesseerde spieren of ledematen. Misschien wil je wel een AED meenemen. In dat geval kun je ook kiezen voor een ebho tas leeg. Je kunt met een speciale navulset de EHBO rugzak op basis van de specifieke situatie vullen. Daarbij stem je natuurlijk het aantal rugzakken af op het aantal hulpverleners dat aanwezig is.

Kies voor een praktische EHBO rugzak

De EHBO-rugzakken zijn van stevig materiaal gemaakt en ze zijn praktisch in het gebruik. Kies je bijvoorbeeld voor een HEKA rugzak, dan weegt deze leeg tweeënhalve kilo. De tas heeft verschillende ruime opbergvakken die losgekoppeld kunnen worden. De schouderriemen zijn gewatteerd voor extra draagcomfort. Je kunt deze schouderriemen bovendien verstellen. In het doorzichtige vak is er tevens ruimte voor een persoonlijke insteekkaart. Bestel de EHBO tas eenvoudig online, zodat je bij ieder incident klaar kunt staan met een volledig uitgeruste EHBO set.

Laatste Nieuws