Defibrillator - AED

Wat is een AED?

De afkorting AED staat voor Automatische externe defibrillator. Het is een draagbaar apparaat dat wordt gebruikt bij reanimatie wanneer iemand een hartstilstand heeft.

Wat doet een AED?

Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen door middel van een elektrische schok. Dit resetten van het hartritme noemen we defibrilleren.

Het kopen van een AED

Alle AED's die je in Nederland koopt hebben een CE-keurmerk en zijn veilig en betrouwbaar. Een AED kan wel verschillen in gebruikersgemak.

AED kopen? Wat zijn de voordelen van een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een levensreddend apparaat dat in noodsituaties wordt gebruikt wanneer iemand een plotselinge hartstilstand krijgt. Het is een apparaat dat het verschil kan maken tussen leven en dood. Maar waarom zou je als bedrijf, gemeente of buurt overwegen om een AED te kopen? Een hartstilstand kan overal en op elk moment gebeuren, en de eerste paar minuten zijn cruciaal voor het overlevingspercentage van het slachtoffer. Een AED zorgt ervoor dat er onmiddellijk kan worden gereageerd, wat de kans op overleving aanzienlijk vergroot. Daarbij komt dat reanimatie met de handen alleen niet altijd voldoende is om het normale hartritme te herstellen. Een AED kan dit wel, door middel van het geven van een elektrische schok.

Als bedrijf of als gemeente/buurt een AED bestellen?

Het bezit van een AED is niet alleen essentieel voor medische instellingen. Bedrijven, ongeacht hun grootte, kunnen ook profiteren van het hebben van een AED. Denk aan werknemers, klanten of bezoekers die plotseling een hartstilstand krijgen op de werkplek. Door een AED bij de hand te hebben, toont een bedrijf zijn inzet voor de veiligheid en het welzijn van iedereen in het gebouw. Voor gemeenten en buurten is het bezit van een AED eveneens van vitaal belang. Hoe sneller er kan worden gereageerd in een noodsituatie, des te groter de kans dat een leven wordt gered. Met een AED op een toegankelijke locatie in de gemeente of buurt, kan de lokale gemeenschap rekenen op een extra laag bescherming.

Welk AED kies ik? Welke soorten AED? Half- of vol automaat defibrillator

Bij het kiezen van een AED moet je rekening houden met verschillende factoren, waaronder het type en het merk van het apparaat. Er zijn twee hoofdtypen AED's: halfautomatische en volautomatische. Een halfautomatische AED begeleidt de hulpverlener door het proces en vertelt wanneer het nodig is om op de schokknop te drukken. Een volautomatische AED daarentegen analyseert zelf het hartritme van het slachtoffer en geeft automatisch een schok af als dat nodig is, zonder dat er op een knop hoeft te worden gedrukt.

CU Medical, Philips, Cardiac Science, Defibtech, Zoll, Physio Control AED

Er zijn verschillende gerenommeerde merken op de markt die AED's van hoge kwaliteit bieden. CU Medical en Philips zijn bijvoorbeeld bekend om hun gebruiksvriendelijke apparaten die geschikt zijn voor zowel getrainde als ongetrainde hulpverleners. Cardiac Science en Defibtech bieden robuuste en betrouwbare AED's die vaak in professionele medische omgevingen worden gebruikt. Zoll en Physio Control zijn andere merken die bekend staan om hun innovatieve technologieën en betrouwbare prestaties.

Bestel bij www.ehbo-centrum.nl jouw AED of defibrillator

Of je nu op zoek bent naar een AED voor je bedrijf, je gemeenschap of persoonlijk gebruik, www.ehbo-centrum.nl heeft een uitgebreide selectie van AED's van topmerken. Wij begrijpen het belang van het hebben van een betrouwbaar en effectief apparaat in noodsituaties en daarom bieden wij alleen de beste producten aan. Bij www.ehbo-centrum.nl staan we klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het kiezen van de AED die het beste bij je behoeften past. Wees voorbereid en zorg ervoor dat je de tools bij de hand hebt om levens te redden. Bestel vandaag nog je AED of defibrillator bij www.ehbo-centrum.nl!