Onderzoekshandschoenen

Op zoek naar Nitril, Latex, PE of Vinyl Handschoenen? Wij bieden een ruim assortiment Medische handschoenen aan volgens de Normering EN-420/455. 

Voordelige Wegwerphandschoenen voor de Horeca, Zorg & het bedrijfsleven uit voorraad leverbaar en binnen 24-uur in huis.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Wegwerphandschoenen kopen? Stem het soort af op uw werkzaamheden

In bepaalde beroepen is het heel gebruikelijk dat er met handschoenen wordt gewerkt. Voor welke handschoenen kiest u nu eigenlijk en wat zijn de verschillende materialen? Maak een bewuste keuze in wegwerphandschoenen, zodat uw handen beschermd zijn en u bovendien hygiënisch kunt werken.

De verschillende materialen van wegwerphandschoenen

De handschoenen die u beroepsmatig gebruikt, zijn bijna altijd wegwerphandschoenen. Daarbij zit er verschil in het materiaal waarvan de handschoenen zijn gemaakt. PE handschoenen zijn bijvoorbeeld van polyethyleen. Deze plastic handschoenen zijn heel dun. Daardoor kunnen ze slechts eenmaal worden gedragen. Heeft u behoefte aan materiaal dat steviger en dikker is, of waar u langer mee kunt doen, dan zijn er verschillende opties.

- Nitril handschoen. Deze handschoen sluit nauw om uw handen en voelt heel zacht aan. Het is dus prettig om ze tijdens uw werkzaamheden te dragen. Ze gaan langere tijd mee en blijven intact, zelfs als de handschoenen nat worden.

- Latex handschoenen Latex is een natuurlijk materiaal, de handschoenen zijn gemaakt van rubber. Als de drager allergisch is voor latex, dan is het niet raadzaam deze handschoenen te gebruiken. Het is een comfortabele handschoen, waarmee u flexibel alle gewenste handelingen kunt verrichten. Werkt u met materiaal als olie of vet, dan zijn deze handschoenen niet geschikt.

- Vinyl handschoenen. Dit type handschoen is wel geschikt als u met oliën en vetten werkt, net als met bepaalde zuren. Het PVC waarvan deze handschoenen zijn gemaakt, kan echter niet tegen oplosmiddelen. Vinyl is niet heel sterk, dus het materiaal beschermt minder dan latex of bijvoorbeeld nitril.

- Nitril handschoenen zijn sterk en ze kunnen daardoor uitstekend meerdere keren gebruikt worden. Als u allergisch bent voor latex, kunt u voor deze variant van synthetisch rubber kiezen. Het voordeel is bovendien dat nitril handschoenen bescherming bieden als u met olie en vet werkt of het risico loopt op spetters van chemicaliën. De handschoen is niet geschikt als u werkt met stikstof. De nitril wegwerphandschoen is de meest gebruikt handschoen.

Wanneer gebruikt u wegwerphandschoenen?

Wegwerphandschoenen worden ook wel disposables genoemd. Een van de redenen om te werken met wegwerphandschoenen is dat het hygiënisch is. U beschermt uzelf bijvoorbeeld tegen bacteriën die u tijdens uw werkzaamheden tegenkomt. Daarnaast beschermt u de mensen met wie u werkt, of voor wie u werkt, tegen bacteriën die u eventueel aan uw handen heeft. Daarnaast bent u beschermd tegen chemicaliën en u kunt, als u een wondje heeft, ervoor zorgen dat er geen extra vuil bij kan komen. Kijk, voordat u de wegwerphandschoenen aanschaft, goed of het materiaal geschikt is voor uw werkzaamheden.

Waar is het dragen van wegwerphandschoenen gebruikelijk?

In veel horecabedrijven draagt men handschoenen. Er zijn geen wettelijke regels voor. Maar de gedachte is dat het hygiënischer is om handschoenen in de keuken te dragen. In de voedingsindustrie is het overigens wel verplicht. Bij diverse beroepen worden handschoenen gedragen. Denk aan medici als huisartsen en tandartsen. Ook mensen met beroepen als schoonheidsspecialist en tatoeërder dragen wegwerphandschoenen.

Verschillende kleuren van wegwerphandschoenen

De wegwerphandschoenen hebben verschillende kleuren. Blauwe handschoenen draagt men volgens de HACCP-richtlijnen in de voedingsindustrie. Deze kleur valt op, mocht een medewerker zijn handschoen onverhoopt kwijtraken in het productieproces. Ook worden deze in de medische en cosmetische industrie gedragen. Ze zijn dan aan de binnenkant van poeder voorzien. Zo kunt u de handschoenen eenvoudig aan- en uittrekken. Het vocht van uw handen wordt namelijk door het poeder opgenomen. In de horeca, in de keuken of achter de bar, zijn de nitril handschoenen zwart populair. Dit is deels omdat het er modern uitziet. Aan de andere kant voorkomt het zwart dat u gemakkelijk vlekken op de handschoenen ziet. Dit geeft het geheel een verzorgde uitstraling.