Is een EHBO koffer verplicht in een bioscoop?

In een bioscoop, waar spannende, vrolijke of ontroerende momenten zich op het grote scherm afspelen, is de veiligheid en het welzijn van de bezoekers van het grootste belang. Hoewel we er misschien niet altijd bij stilstaan, kan er in deze omgeving van entertainment en plezier een ongelukje gebeuren. Denk aan een kleine val in het donker, een snijwond van een kapotte bril of een allergische reactie op snacks.

Daarom is het van cruciaal belang dat bioscopen zijn uitgerust met adequate EHBO-voorzieningen. Volgens de Arbowet is het voor ondernemers verplicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving, en dit omvat ook de beschikbaarheid van eerste hulp middelen. Dus ja, een EHBO koffer is inderdaad verplicht in een bioscoop.

EHBO-Centrum.nl biedt een verbandkoffer die voldoet aan de laatste richtlijnen, zodat bioscoopmedewerkers in staat zijn om snel en effectief te reageren in geval van noodsituaties. Een goed uitgeruste EHBO-koffer is niet alleen een wettelijke verplichting, maar benadrukt ook de zorg en verantwoordelijkheid van de bioscoop naar haar bezoekers toe. Zo kunnen we met een gerust hart genieten van onze filmavond. 

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig in een bioscoop?

Voor een bioscoop, waar een mix van activiteiten plaatsvindt, variërend van het bekijken van films tot het nuttigen van snacks aan de bar, is het essentieel om goed voorbereid te zijn op onverwachte ongelukjes. Een verbandkoffer die aansluit op de behoeften van de bioscoopomgeving is daarbij cruciaal.

Het standaard model verbandkoffer is een prima basis en bevat alle noodzakelijke hulpmiddelen voor veelvoorkomende verwondingen. Daarnaast is voor het gedeelte van de bioscoop waar eten en drinken wordt geserveerd, zoals de keuken of bar, de Verbandkoffer HACCP een uitstekende keuze. Deze is speciaal samengesteld met het oog op de voedselverwerkende industrie en bevat blauwe pleisters, die gemakkelijk opvallen mochten ze per ongeluk in voedsel terechtkomen. De Quickfix HACCP pleisterdispenser met blauwe vingerpleisters is een handige toevoeging, waardoor pleisters snel en hygiënisch beschikbaar zijn. Kortom, met deze combinatie is de bioscoop volledig uitgerust voor eerste hulp situaties.

Welke EHBO materialen worden er veel gebruikt in een bioscoop?

In een bioscoop komen dagelijks vele bezoekers om te genieten van een film. Echter, met zoveel mensen op één plek kunnen er altijd ongelukjes gebeuren. Zo is het niet ondenkbaar dat iemand zich verwondt aan een scherp randje van een stoel of struikelt in het donker. Een pleisterrol is dan ook essentieel om kleine wondjes snel en hygiënisch te kunnen bedekken.

Naast snij- en schaafwonden kunnen er ook ernstigere situaties ontstaan, zoals iemand die niet meer zelfstandig de bioscoopzaal kan verlaten. In zulke gevallen is een evacuatiestoel onmisbaar. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat een persoon snel en veilig geëvacueerd kan worden, zelfs via de trap.

Verder, door het eten van snacks of het ervaren van spannende scènes, kan iemand zich verslikken of een allergische reactie krijgen. Het hebben van vingerpleisters is dan ook belangrijk, net als een instant coolpack dat kan helpen bij zwellingen of verstuikingen.

Tot slot is er het PLUM sodium Chloride oogspoelfles. Een bezoeker kan iets in zijn of haar oog krijgen, zoals popcornzout of een vloeistof uit een kapot drankje. Met deze oogspoelfles kan het oog snel en effectief gereinigd worden. Het zorgt ervoor dat de bioscoop een veilige plek blijft voor iedere filmfan.

In een bioscoop draait alles om het waarborgen van de veiligheid van de gasten en het personeel. Bij het kiezen van brandblussers is het belangrijk om te overwegen welke risico's er specifiek in een hotelomgeving zijn.

Neem bijvoorbeeld de keuken of het restaurant van het hotel. Hier wordt dagelijks gekookt en het risico op vetbranden is groter. De Schuim/Vet brandblusser van Flameline met een capaciteit van 6 liter is hier uitermate geschikt voor. Deze blusser is speciaal ontworpen om vetbranden snel en efficiënt te blussen, zodat een kleine vlam niet uitgroeit tot een grotere brand.

Wat betreft de verschillende verdiepingen van een bioscoop en de algemene ruimtes, is het verstandig om zowel de Schuim 6 liter brandblusser als de 6 KG poederblusser te overwegen. Deze blussers zijn ideaal voor een groter oppervlak. Het is een goed uitgangspunt om minstens één blusser per 150m² of per verdieping te plaatsen. Zo weet je zeker dat je overal in het hotel snel en adequaat kunt reageren op een beginnende brand. Veiligheid eerst, altijd!

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!