Is een EHBO koffer verplicht in de transport & logistiek sector?

Ben je actief in de bruisende wereld van transport en logistiek? Dan weet je dat veiligheid key is, zowel voor de mensen op de vloer als voor degenen achter het stuur. Een EHBO-koffer is niet alleen een goed idee, maar het is ook wettelijk verplicht onder de Arbowet. Dat geldt dus ook voor bedrijven in de distributie, opslag en transport.

Dus, wat zit er in zo'n speciale EHBO koffer van EHBO-Centrum.nl? Nou, het is niet zomaar een doos met wat pleisters en gaasjes. Het is een uitgebreide set met allerlei essentiële hulpmiddelen die je nodig hebt in noodsituaties. Denk aan verbandmiddelen, maar ook aan specifieke zaken voor voertuigen, zodat je zelfs onderweg goed voorbereid bent.

Het mooie is dat de EHBO koffer afgestemd is op de risico's en situaties die je in de transport- en logistieke sector tegenkomt. Dat betekent dat je niet alleen voldoet aan de wettelijke eisen, maar ook dat je team echt op je kan rekenen als het erop aankomt.

Kortom, een EHBO koffer is een must-have in deze sector. Het draagt bij aan een veiligere werkomgeving en zorgt ervoor dat je snel kunt handelen als er iets misgaat. Zorg dus dat je er eentje in huis haalt, of beter gezegd, in je magazijn of vrachtwagen!

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik in de transport & logistiek?

In de Transport & logistiek is een EHBO koffer volgens de laatste norm van het Oranje Kruis van EHBO-Centrum.nl een uitstekende keuze. Deze koffer is speciaal samengesteld om snel en adequaat te kunnen handelen bij kleine en grote ongelukken die zich op school kunnen voordoen. Een handige toevoeging aan deze koffer is een Salvequick pleisterdispenser, die het mogelijk maakt om snel en hygiënisch een pleister te pakken voor kleine wondjes. Zo is de school goed voorbereid op eventuele noodsituaties en kan er snel eerste hulp worden geboden aan zowel leerlingen als personeel.

Of je nu een vrachtwagen bestuurt, met een auto onderweg bent of een hele bus met mensen vervoert, een EHBO-kit is niet alleen superhandig, maar in veel gevallen ook wettelijk verplicht. Maar hé, zelfs als dat niet zo was, is het toch fijn om goed voorbereid de weg op te gaan? Je weet maar nooit wanneer je een pleister of iets sterker nodig hebt.

Wat zijn de opties gericht op een EHBO doos? 

Verbanddoos Vrachtwagen: Voor de koningen en koninginnen van de snelweg! Deze kit is speciaal samengesteld voor vrachtwagens en bevat extra materialen die je kunt gebruiken bij grote of complexe ongevallen. Denk aan verband voor ernstige snijwonden of speciale absorberende doeken voor chemicaliën.

Verbanddoos Auto: Iets compacter maar zeker niet minder belangrijk. Deze doos past makkelijk in het dashboardkastje en heeft alle basisbenodigdheden voor kleine ongelukjes onderweg. Ideaal voor de dagelijkse bestuurder.

Verbanddoos B Bedrijf voor Bedrijfsbussen: Als je meerdere mensen vervoert, zoals in een bedrijfsbus, is het extra belangrijk om voorbereid te zijn. Deze doos heeft alles wat je nodig hebt om meerdere mensen eerste hulp te bieden bij ongelukken.

Kortom, het maakt niet uit wat voor voertuig je bestuurt; er is een EHBO-kit die bij je past. Wees de held van de weg en zorg dat je er eentje aan boord hebt. Veilige reis! Alle verbanddozen worden geleverd met een wandhouder en bijbehorend bevestigingmateriaal om deze netjes aan een muur of wand te bevestigen in het voertuig. 

Welke EHBO materialen worden er veel gebruikt in de transport en logistiek?

In de  wereld van transport en logistiek, waar de klok altijd lijkt te tikken, is veiligheid absoluut prioriteit. Het gaat niet alleen om het verplaatsen van goederen, maar ook om het welzijn van de mensen die deze operaties mogelijk maken. EHBO-materialen zijn daarbij onmisbaar. Een Prymos voertuigblusser, bijvoorbeeld, is een noodzaak in elk voertuig, niet alleen voor de veiligheid van de bestuurder maar ook voor die van de lading. Als er onverhoopt brand uitbreekt in een vrachtwagen of bestelbus, kan dit handige apparaat het verschil maken tussen een kleine schrik en een grote ramp.

Flameline Poederblussers van 1KG voor een voertuig van minder dan 3,5 ton en een 2KG blusser voor een voertuig tussen 3,5 ton en 7,5 ton. Deze blussers zijn effectief tegen verschillende soorten branden en zijn daarom een veelzijdige keuze. Ze zorgen voor een extra laag van veiligheid, zodat iedereen met een gerust hart aan het werk kan.

Voor de alledaagse kleine ongelukjes is een pleisterrol met textielpleisters een must. Of het nu gaat om een kleine snee van een scherp voorwerp of een schram, een snelle en effectieve behandeling is belangrijk. En laten we het PLUM oogspoelstation niet vergeten, met name voor de magazijnen waar met chemicaliën wordt gewerkt. Een seconde is genoeg om iets in je oog te krijgen, maar dankzij een oogspoelstation kunnen ernstige oogletsels voorkomen worden. Veiligheid gaat altijd voor, ook in de hectiek van transport en logistiek. De groene PLUM oogdouche is geschikt voor magazijnen met bijvoorbeeld veel stof en vuiltjes en de blauw PLUM oogdouche is geschikt voor bedrijven of voertuigen waar met chemische stoffen wordt gewerkt.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!