Is een EHBO koffer verplicht op het een hogeschool?

Ja, op een hogeschool is een EHBO-koffer inderdaad verplicht. Deze verplichting is vastgelegd in de Arbowet (Arbeidsomstandighedenwet), die voorschrijft dat elke onderwijs- en werkomgeving veilig moet zijn voor zowel studenten als personeel. Hogescholen zijn vaak complexe omgevingen met diverse faculteiten, laboratoria, sportfaciliteiten en werkplaatsen. Het risico op uiteenlopende ongevallen, van kleine verwondingen tot ernstigere situaties, is daarom aanwezig.

Een goed uitgeruste EHBO-koffer is een essentieel onderdeel van het veiligheidsbeleid van de hogeschool. Het moet een breed scala aan materialen bevatten, afgestemd op de diverse activiteiten die binnen de hogeschool plaatsvinden. Regelmatige controles en updates van de koffer zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat alle materialen aanwezig zijn en nog bruikbaar zijn.

Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende personeelsleden en eventueel zelfs studenten zijn opgeleid in het verlenen van eerste hulp. Het is niet voldoende om alleen een EHBO-koffer te hebben; men moet ook weten hoe deze te gebruiken in geval van nood.

Samengevat, een EHBO-koffer is niet alleen wettelijk verplicht op een hogeschool maar is ook een onmisbaar element in het waarborgen van een veilige onderwijs- en werkomgeving. Het draagt bij aan het welzijn en de veiligheid van iedereen op de campus.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig op een hogeschool school?

Op een hogeschool school is een EHBO-koffer volgens de laatste norm van het Oranje Kruis van EHBO-Centrum.nl een uitstekende keuze. Deze koffer is speciaal samengesteld om snel en adequaat te kunnen handelen bij kleine en grote ongelukken die zich op school kunnen voordoen. Een handige toevoeging aan deze koffer is een Salvequick pleisterdispenser, die het mogelijk maakt om snel en hygiënisch een pleister te pakken voor kleine wondjes. Zo is de school goed voorbereid op eventuele noodsituaties en kan er snel eerste hulp worden geboden aan zowel leerlingen als personeel.

Op een hogeschool kan een scala aan ongelukken en medische noodsituaties optreden, variërend van kleine verwondingen tot meer ernstige gevallen die directe aandacht vereisen. Gezien de diversiteit aan faculteiten, laboratoria en werkplaatsen, zijn er enkele EHBO-materialen die je idealiter altijd binnen handbereik wilt hebben:

Instant Coolpacks: Deze zijn essentieel voor directe koeling van kneuzingen, verstuikingen en soms zelfs bij lichte brandwonden. Ze kunnen de pijn verminderen en de zwelling minimaliseren. Niet-Steriele Gaasjes: Zeer nuttig voor het schoonmaken van oppervlakkige wonden en het stelpen van bloedingen. Paracetamol: Voor snelle pijnverlichting bij hoofdpijn, spierpijn of andere kleinere ongemakken. Altijd belangrijk om strikt volgens medische richtlijnen en in overleg met betrokkenen te gebruiken. Pleisterrol Textiel: Een flexibele en sterke pleister die je kunt knippen naar de grootte die nodig is. Heel praktisch voor diverse soorten wondjes. Betadine Oplossing: Dit antiseptisch middel is ideaal voor het desinfecteren van wonden, om het risico op infecties te minimaliseren. Fluorvrij 6 Liter Schuimbrandblusser: Dit is geen traditioneel EHBO-item, maar het is een cruciaal veiligheidshulpmiddel, vooral in omgevingen zoals chemische laboratoria.

De aanwezigheid van deze EHBO-materialen draagt bij aan een veiligere leer- en werkomgeving en stelt de hogeschool in staat om snel en effectief te reageren in het geval van ongelukken of medische noodsituaties.

EHBO rugzak of EHBO schoudertas kopen?

Een goede EHBO tas of EHBO rugtas is van belang voor elke EHBO-er ook op een hogeschool, basisschool of middelbare scholen met buiten activiteiten. Wij bieden een ruim assortiment aan van EHBO tassen- en EHBO rugzakken voor hulpverleners en hulpdiensten maar ook voor een gymleraar of bijvoorbeeld een kamp of schoolreisje. Zorg met de juiste EHBO tas dat als je als groep op pad gaat met kinderen voorbereid bent op allerlei soorten kleine ongelukjes.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!