HEKA Gemetalliseerd wondkompres 10 x 12 cm steriel 10St.

HEKA Gemetalliseerd wondkompres 10 x 12 cm steriel 10St.

HK.OT0331
Voor 16.30 besteld, morgen in huis
€ 3,88
Inclusief BTW
€ 3,56 excl. BTW

Het Steriele Alukompres voor het afdekken van schaafwonden en brandwonden. Steriel verpakt per stuk en verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Hoeveelheid Eenheidskorting U bespaart
40 10% € 15,52
Vanaf Aantal Korting Prijs incl btw
40 10% € 3,49
 

Metalline gaas kopen? Voor optimale wondverzorging!

Wat is een metalline wondkompres?

Een metalline wondkompres, ook bekend als een aluminium kompres of alukompres, is een speciaal type wondverband dat zeer geschikt is voor de behandeling van schaafwonden en andere oppervlakkige verwondingen. Het metalline gaas bestaat uit een niet-klevend wondkussen dat is voorzien van een fijn aluminium net. Dit net zorgt ervoor dat het kompres niet aan de wond hecht, waardoor het verwisselen van het verband minder pijnlijk is. Bovendien heeft het metalline gaas een hoge doorlaatbaarheid voor wondvocht, waardoor het uitstekend absorbeert en de wond goed beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Hoe gebruik ik een alukompres?

Het gebruik van een metalline wondkompres is eenvoudig en effectief:

 1. Reinigen van de wond: Voordat je het alukompres aanbrengt, reinig je voorzichtig de wond met een ontsmettingsmiddel, zoals betadine, om de wond te ontdoen van vuil en bacteriën.
 2. Aanbrengen van het kompres: Plaats het metalline gaas voorzichtig op de wond en zorg ervoor dat het de wond volledig bedekt.
 3. Vastzetten: Bevestig het alukompres met een hechtpleister of een elastisch windsel, zodat het stevig op zijn plaats blijft zitten.
 4. Verzorging van de wond: Controleer regelmatig of het metalline gaas schoon en droog is. Vervang het kompres indien nodig voor optimale hygiëne en genezing.

Het metalinekompres wordt gebruikt bij vooral schaafwonden en brandwonden. Het non woven verband dient direct op de wond aangebracht te worden en de wond dient hiervoor goed ontsmet te worden bij een schaafwond met bijvoorbeeld een reinigingsvloeistof. Bij het vervangen van het kompres of het weghalen hiervan, haal metalline kompres zachtjes van de wond af. Dit kompres is uitermate geschikt voor gebruik bij sportclubs, scholen en medische instellingen.

Voor een optimale wondverzorging bieden wij hoogwaardige metalline wondkompressen aan. Onze alukompressen zijn zacht, niet-klevend en gemakkelijk in gebruik, waardoor ze een onmisbaar hulpmiddel zijn in elke EHBO-kit. Bestel nu je metalline gaas en zorg voor een effectieve en comfortabele wondverzorging, vooral bij schaafwonden!

Waarom metalline kompres bestellen?

 • Kleeft niet aan de wond door middel van de aluminiumlaag
 • Steriel verpakt
 • Hoog absorptievermogen 
 • Geschikt voor schaaf- & brandwonden
 • Verkoelende werking

De aluminium kompressen zijn steriel verpakt en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. In de wereld van Eerste hulp verlening & Bedrijfshulpverling wordt het metalline gaas ook wel metalline wondkompres, aluminium kompres, alukompres of aluminiumcompres genoemd.

 • HEKA Artikelnr.: OT0331
 • ZI-Nummer: 16674286
 • Afmeting: 10 x 12 cm
 • Materiaal: Aluminium & non woven
 • Steriel verpakt per kompres
Soort Kompres
Alu- Niet verklevend kompres
Wondkompres
Steriliteit
Steriel
Materiaal
Aluminium
Polyester
Viscose
Fabrikant
van Heek Medical
Levertijd
Besteld voor 17:00 is volgende dag in huis.
Prijs
€ 0,00 - € 9,99
Inhoud
10 Stuks

Bijbehorende producten

Klanten die dit product kochten, kochten ook: