Is een EHBO koffer verplicht in de een restaurant?

In de horeca, en dus ook in een restaurant, is het van groot belang dat de veiligheid van zowel het personeel als de gasten gewaarborgd is. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker in een omgeving waar met scherpe voorwerpen en hete materialen wordt gewerkt. Daarom is het hebben van een goede EHBO koffer geen overbodige luxe.

De wettelijk verplichting voor een  EHBO-koffer is er voor een restaurant te hebben. Elke werkgever moet volgens de Arbowet verplicht goed voorbereid zijn op ongevallen. Dat betekent dat er adequate eerste hulp middelen beschikbaar moeten zijn en dat er voldoende opgeleid personeel moet zijn om deze middelen te gebruiken.

EHBO-Centrum.nl biedt een speciale verbandkoffer aan die voldoet aan de HACCP richtlijn, specifiek voor de horeca. Deze bevat onder andere blauwe pleisters, die makkelijk zichtbaar zijn in voedsel, mocht er onverhoopt een pleister verloren gaan tijdens het koken. Ook essentiële items zoals hechtpleister en vingerverband zijn opgenomen, gezien snijwondjes aan de vingers in een keuken een veelvoorkomend incident zijn. Kortom, voor de veiligheid en het welzijn van iedereen is een passende EHBO koffer of verbandkoffer in een restaurant een absolute must.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig in een restaurant?

In een restaurant staat veiligheid voorop, niet alleen voor het personeel maar ook voor de gasten. Gezien de specifieke risico's die in een keuken en bediening kunnen optreden, zoals snijwonden, brandwonden of uitglijders, is een aangepaste EHBO-koffer essentieel. Voor de horecabranche, waaronder restaurants, is de Verbandkoffer HACCP ontwikkeld. Deze voldoet aan de richtlijnen van de Hazard Analysis and Critical Control Points, wat inhoudt dat het geschikt is voor plekken waar met voedsel wordt gewerkt.

Een belangrijke toevoeging aan deze koffer is de Quickfix HACCP pleisterdispenser. Deze dispenser bevat blauwe vingerpleisters, wat in de voedingsindustrie van groot belang is. Mocht een pleister onverhoopt in het eten terechtkomen, dan is deze door de opvallende blauwe kleur direct zichtbaar. Een restaurant dat prioriteit geeft aan zowel de gezondheid als voedselveiligheid, zou zeker moeten investeren in een Verbandkoffer HACCP, idealiter aangevuld met de Quickfix pleisterdispenser.

Welke EHBO materialen worden er veel gebruikt in een restaurant?

In de dynamische omgeving van een restaurant, waar de keuken vaak het kloppend hart is, zijn bepaalde EHBO-materialen essentieel om de veiligheid van zowel het personeel als de gasten te waarborgen. Een van de meest gebruikte materialen in deze setting is de blauwe pleisterrol. Deze opvallende kleur zorgt ervoor dat een pleister direct opvalt, mocht deze onverhoopt in een gerecht terechtkomen. Daarnaast wordt in veel restaurants de Salvequick pleisterdispenser ingezet, specifiek gevuld met HACCP pleisters, om kleine verwondingen snel en hygiënisch te kunnen behandelen.

Brandwonden zijn, gezien de nabijheid van hete oppervlakken en vloeistoffen, geen zeldzaamheid in de keuken. Daarom is brandwondengel een must-have; het biedt directe verlichting bij lichte brandwonden. Ook is het belangrijk om de handhygiëne niet te vergeten, vooral in een omgeving waar voedsel wordt bereid en geserveerd. Unicura handzeep zorgt voor een grondige reiniging van de handen zonder deze uit te drogen. Tot slot zijn de HEKA lange vingerpleisters, met hun specifieke afmetingen, ideaal voor verwondingen aan de vingers – een lichaamsdeel dat in de keuken bijzonder kwetsbaar is.

In een restaurant, waar dagelijks met open vlammen en hete oliën wordt gewerkt, is het van essentieel belang om goed voorbereid te zijn op eventuele brandincidenten. De keuze van de juiste brandblusser is hierbij cruciaal. Een schuim/vet brandblusser is speciaal ontworpen voor branden die ontstaan bij het koken. De Flameline 6 liter schuim/vet brandblusser is zo'n type blusser die zowel effectief is voor reguliere branden als voor branden die veroorzaakt worden door hete vetten en oliën. Dankzij het speciale schuim kan deze blusser het vuur snel doven en tegelijkertijd voorkomen dat het vuur opnieuw oplaait.

Daarnaast biedt de Gloria Vet 3 KG vet brandblusser een vergelijkbare bescherming. Deze compacte blusser is specifiek ontworpen voor het bestrijden van vetbranden, die nogal eens kunnen voorkomen in de hectiek van een restaurantkeuken. Het is dus niet alleen belangrijk dat een restaurant over een brandblusser beschikt, maar ook dat het de juiste type blusser is. Door te investeren in speciale vetbrandblussers zoals die van Flameline of Gloria, zorgt een restauranteigenaar ervoor dat zijn keuken optimaal is beschermd tegen brandrisico's.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!