Is een EHBO koffer verplicht op de universiteit?

Ja, een ehbo koffer of verbandkoffer is op een universiteit wettelijk verplicht. Deze verplichting komt voort uit de Arbowet, die stelt dat een werkgever verantwoordelijk is voor een veilige werk- en studeeromgeving. Universiteiten zijn complexe locaties met verschillende faciliteiten zoals collegezalen, laboratoria, bibliotheken en sportvoorzieningen. Hierdoor is er een diversiteit aan situaties waarin een ongeluk kan gebeuren. Van kleine verwondingen tot meer ernstige incidenten, het is essentieel dat er adequaat kan worden gehandeld.

Naast het beschikbaar hebben van een goed uitgeruste EHBO koffer, is het ook van belang dat er voldoende personeel is getraind in het verlenen van eerste hulp. Dit draagt bij aan een snellere en effectievere reactie bij noodsituaties.

Het hebben van een EHBO koffer is niet alleen een wettelijke verplichting, maar getuigt ook van een proactieve benadering van de veiligheid en het welzijn van studenten, docenten en ander universiteitspersoneel. De inhoud van de koffer dient regelmatig gecontroleerd en indien nodig aangevuld of vernieuwd te worden, om te zorgen dat in geval van nood de juiste hulpmiddelen direct voorhanden zijn.

Kortom, een EHBO koffer of verbandkoffer is een onmisbaar element in het waarborgen van de veiligheid op een universiteit en dient als een eerste hulpmiddel bij ongevallen en medische noodsituaties.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig op een universiteit?

Op een universiteit is een EHBO koffer volgens de laatste norm van het Oranje Kruis van EHBO-Centrum.nl een uitstekende keuze. Deze koffer is speciaal samengesteld om snel en adequaat te kunnen handelen bij kleine en grote ongelukken die zich op school kunnen voordoen. Een handige toevoeging aan deze koffer is een Salvequick pleisterdispenser, die het mogelijk maakt om snel en hygiënisch een pleister te pakken voor kleine wondjes. Zo is de school goed voorbereid op eventuele noodsituaties en kan er snel eerste hulp worden geboden aan zowel leerlingen als personeel.

Op een universiteit is er een breed scala aan situaties waarin EHBO-materiaal nodig kan zijn. Dit komt door de verscheidenheid aan faciliteiten en activiteiten, van collegezalen en onderzoekslaboratoria tot sportfaciliteiten en sociale evenementen. Hier zijn enkele EHBO-materialen die vaak van pas komen op een universiteit:

Instant coolpacks zijn essentieel voor het snel koelen van kneuzingen, verstuikingen of zelfs lichte brandwonden. Ze bieden directe verlichting en kunnen verdere schade beperken. Niet-steriele gaasjes zijn multifunctioneel en kunnen gebruikt worden voor het reinigen en bedekken van kleine wonden, snijwonden en schaafplekken. Paracetamol is handig voor het verlichten van milde pijn of koorts, maar het gebruik hiervan moet altijd in overleg met de ouders en volgens een medisch protocol. Pleisterrollen van textiel zijn uiterst flexibel en handig omdat ze op maat geknipt kunnen worden, afhankelijk van de aard en de grootte van de wond. Betadine oplossing dient voor het desinfecteren van wonden en kan helpen bij het voorkomen van infecties. 3M Steristrips hechtstrips zijn nuttig voor het sluiten van kleine snijwonden die mogelijk hechting vereisen, als een snelle en effectieve tijdelijke oplossing.

Deze materialen zorgen ervoor dat de school is uitgerust om snel en efficiënt eerste hulp te verlenen, wat de veiligheid en het welzijn van zowel leerlingen als personeel ten goede komt.

EHBO rugzak of EHBO schoudertas kopen?

Een goede EHBO tas of EHBO rugtas is van belang voor elke EHBO-er ook op een basisschool of middelbare scholen met buiten activiteiten. Wij bieden een ruim assortiment aan van EHBO tassen- en EHBO rugzakken voor hulpverleners en hulpdiensten maar ook voor een gymleraar of bijvoorbeeld een kamp of schoolreisje. Zorg met de juiste EHBO tas dat als je als groep op pad gaat met volwassenen voorbereid bent op allerlei soorten kleine ongelukjes.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!