Is een EHBO koffer verplicht op het basisonderwijs?

De verbandkoffer of ook wel EHBO Koffer genoemd is verplicht voor elke school volgens de Arbowet. Door middel van de felle Oranje kleur kan u de verbandkoffer het beste op een neutrale locatie in het bedrijf/organisatie ophangen waardoor, die zichtbaar is voor iedereen. U moet volgens de wetgeving binnen 30 seconden eerste hulp kunnen verlenen als er wat gebeurd op locatie.

Alle verbandkoffers/EHBO koffer die wij aanbieden bevatten een wandhouder en bevestigingsmateriaal.

Naast leerkrachten zijn er op een basisschool ook veel andere medewerkers die een rol spelen in het verzorgen van goed onderwijs en daarom ook moeten denken aan de EHBO/BHV op een basisschool. Denk aan locatieleiders, teamleiders en intern begeleiders. Ook onderwijsassistenten, remedial teachers en gymleerkrachten dragen bij aan de onderwijskwaliteit. Conciërges en administratief medewerkers maken het team compleet en spelen een belangrijke rol in de dagelijkse gang van zaken zoals, het beheren van de EHBO materialen op locatie.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig op een basisschool?

Op een basisschool is een goede EHBO-koffer onmisbaar om snel eerste hulp te kunnen verlenen bij kleine en grotere ongelukjes. De EHBO-koffer onderwijs van EHBO-Centrum.nl is hier uitstekend geschikt voor. Deze speciaal samengestelde koffer bevat niet alleen de standaard EHBO-benodigdheden, maar ook extra kinderpleisters; heel handig voor de alledaagse schrammetjes en wondjes die kinderen kunnen oplopen. Bovendien zit er een aspivenin uitzuigset in voor het geval van insectenbeten, wat zeker in de zomermaanden erg nuttig kan zijn. Kortom, deze EHBO-koffer is compleet uitgerust om adequaat eerste hulp te bieden op een basisschool.

Op een basisschool kunnen kleine ongelukjes zoals schrammen, blauwe plekken of een insectenbeet altijd voorkomen. Daarom is het essentieel om goed uitgerust te zijn met de juiste EHBO-materialen.

Instant coolpacks zijn heel handig om direct ter plaatse te gebruiken bij kneuzingen, zwellingen of lichte brandwonden. Ze bieden snelle verlichting en kunnen erger voorkomen. Niet-steriele gaasjes zijn veelzijdig en worden gebruikt voor het reinigen en afdekken van kleine wonden of schaafplekken. Ze zijn zacht voor de huid en bevorderen het genezingsproces. Paracetamol in kinderdosering kan worden gebruikt om lichte pijn te verlichten, uiteraard alleen na overleg met de ouders en conform een medisch protocol. De Salvequick pleisterdispenser is een praktische toevoeging omdat je snel en hygiënisch een pleister kunt pakken, wat zowel voor leerkrachten als voor oudere leerlingen nuttig is.Calendulan zalf is ideaal voor de behandeling van kleine huidirritaties, snijwonden en schaafwonden. Het versnelt het huidherstel en kan jeuk of irritatie verminderen.Een pleisterrol van textielpleister is handig omdat je de pleister op maat kunt knippen, afhankelijk van de grootte van de wond met een verbandschaar.

Al deze materialen zorgen ervoor dat een basisschool goed voorbereid is om snel en effectief eerste hulp te kunnen bieden. Door de EHBO-koffer regelmatig te checken en aan te vullen, blijft de school een veilige plek voor ieder kind.

EHBO rugzak of EHBO schoudertas kopen?

Een goede EHBO tas of EHBO rugtas is van belang voor elke EHBO-er ook op een basisschool, kinderopvang of naschoolse opvang. Wij bieden een ruim assortiment aan van EHBO tassen- en EHBO rugzakken voor hulpverleners en hulpdiensten. Zorg met de juiste EHBO tas dat als je als groep op pad gaat met kinderen voorbereid bent op allerlei soorten kleine ongelukjes.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!