Is een EHBO koffer verplicht op een kinderopvang?

De verbandkoffer of ook wel EHBO Koffer genoemd is verplicht voor elk bedrijf volgens de Arbowet. Door middel van de felle Oranje kleur kan u de verbandkoffer het beste op een neutrale locatie in het bedrijf/organisatie ophangen waardoor, die zichtbaar is voor iedereen. U moet volgens de wetgeving binnen 30 seconden eerste hulp kunnen verlenen als er wat gebeurd op locatie.

Alle verbandkoffers/EHBO koffer die wij aanbieden bevatten een wandhouder en bevestigingsmateriaal.

Voor alle kinderen van nul jaar tot en met de basisschoolleeftijd is er professionele kinderopvang beschikbaar. Dit aanbod omvat dagopvang, opvang voor peuters (ook wel peuterspeelzaalwerk genoemd), en voor-, tussen-, na- en buitenschoolse opvang, evenals gastouderopvang.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig op een kinderopvang?

Voor een kinderopvang is het cruciaal om een goede EHBO koffer in huis te hebben, afgestemd op de behoeften van kinderen. De EHBO koffer onderwijs van EHBO-Centrum.nl is een uitstekende keuze. Deze koffer is speciaal ontworpen voor situaties met kinderen en bevat daarom extra kinderpleisters, perfect voor de kleine ongelukjes die kunnen gebeuren als kinderen spelen en ontdekken. Ook zit er een aspivenin uitzuigset in, wat handig kan zijn bij insectenbeten. Het is een compleet pakket dat je helpt om snel en effectief eerste hulp te verlenen, wat in een kinderopvang setting absoluut onmisbaar is.

In een kinderopvang is het van groot belang om goed voorbereid te zijn op verschillende soorten kleine ongelukjes en verwondingen die kunnen voorkomen bij het spelen en ontdekken. Daarom is het handig om te weten welke EHBO-materialen veel worden gebruikt in zo'n setting.

Instant coolpacks zijn onmisbaar voor het snel koelen van kneuzingen, zwellingen of kleine brandwonden. Door de snelle koeling wordt de pijn verlicht en kan verdere schade beperkt worden. Arnikind zalf wordt vaak gebruikt voor de behandeling van blauwe plekken en kneuzingen. Het helpt om de aangetaste plek sneller te herstellen en vermindert zwelling en pijn. Calendulan zalf is ideaal voor het verzorgen van kleine schaafwonden, snijwonden of insectenbeten. Deze zalf helpt het huidherstel te versnellen en kan eventuele jeuk of irritatie verlichten. Kinderpleisters zijn natuurlijk een must-have. Kinderen vallen wel eens, en een vrolijke pleister kan dan een wereld van verschil maken. Het beschermt het wondje en maakt het genezingsproces comfortabeler voor het kind. Niet-steriele gaaskompressen zijn handig om in huis te hebben voor het reinigen en afdekken van wonden. Ze zijn zacht voor de huid en laten de wond ademen, wat bijdraagt aan een snellere genezing.

Al deze EHBO-materialen zorgen ervoor dat je als kinderopvang goed voorbereid bent op diverse kleine medische situaties. Het is altijd beter om voorbereid te zijn, zodat je snel en effectief kunt handelen als dat nodig is.

EHBO rugzak of EHBO schoudertas kopen?

Een goede EHBO tas of EHBO rugtas is van belang voor elke EHBO-er ook op een kinderopvang of naschoolse opvang. Wij bieden een ruim assortiment aan van EHBO tassen- en EHBO rugzakken voor hulpverleners en hulpdiensten. Zorg met de juiste EHBO tas dat als je als groep op pad gaat met kinderen voorbereid bent op allerlei soorten kleine ongelukjes.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!