Is een EHBO koffer verplicht in een kledingwinkel?

Is een EHBO koffer verplicht in een kledingwinkel, of het nu een chique boetiek, een groot warenhuis of een modieuze winkel in de stad is? Een verbandkoffer is verplicht volgens de ARBO wetgeving. Volgens de Arbowet moeten werkgevers wel  voor een veilige en gezonde werkomgeving, en een EHBO koffer past zeker in dat plaatje. 

Als je een EHBO koffer aanschaft via EHBO-Centrum.nl, weet je dat deze voldoet aan de laatste normen van het Oranje Kruis. Dit is een belangrijke geruststelling, omdat het garandeert dat alle essentiële hulpmiddelen aanwezig zijn. De koffer komt zelfs met een handige wandhouder, zodat hij altijd op een zichtbare en makkelijk toegankelijke plek kan worden opgehangen.

Een EHBO koffer is verplicht in je boetiek, warenhuis of modewinkel. Een verbandkoffer is een verstandige keuze en het kan een wereld van verschil maken bij kleine ongelukjes of ernstigere situaties, en zorgt voor een extra gevoel van veiligheid bij zowel het personeel als de klanten.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb in een kledingwinkel of boetiek?

In een kledingwinkel is een EHBO koffer volgens de laatste norm van het Oranje Kruis van EHBO-Centrum.nl een uitstekende keuze. Deze koffer is speciaal samengesteld om snel en adequaat te kunnen handelen bij kleine en grote ongelukken die zich op school kunnen voordoen. Een handige toevoeging aan deze koffer is een Salvequick pleisterdispenser, die het mogelijk maakt om snel en hygiënisch een pleister te pakken voor kleine wondjes. Zo is de school goed voorbereid op eventuele noodsituaties en kan er snel eerste hulp worden geboden aan zowel leerlingen als personeel.

In een kledingwinkel komen veel mensen over de vloer en er zijn allerlei situaties denkbaar waarin EHBO-materialen van pas kunnen komen. Een veelgebruikt item is bijvoorbeeld de textiel pleisterrol. Deze is niet alleen handig voor het personeel dat zich per ongeluk snijdt bij het openen van dozen, maar ook voor klanten die zichzelf verwonden aan een scherpe rand van een rek of een prijskaartje.

Een ander belangrijk item is de fluorvrije schuimbrandblusser. Hoewel je hoopt het nooit te hoeven gebruiken, is het wel een essentieel veiligheidsitem. In geval van een kleine brand kan een snelle reactie met een schuimbrandblusser erger voorkomen en daarmee zowel mensen als goederen beschermen.

Sterillium handdesinfectie is ook geen overbodige luxe, zeker in deze tijden waarin hygiëne extra belangrijk is. Met een fles handdesinfectie bij de kassa of entree kan iedereen zijn of haar handen desinfecteren, wat bijdraagt aan de algemene gezondheid en veiligheid in de winkel.

Last but not least, de PLUM Sodium Chloride oogspoelfles is een nuttige toevoeging. Ogen zijn kwetsbaar en iets simpels als stof of een vuiltje kan al veel ongemak veroorzaken. Met een oogspoelfles kun je snel en adequaat handelen.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!