Is een EHBO koffer verplicht in een supermarkt?

In een supermarkt, waar dagelijks veel klanten en personeel aanwezig zijn, is veiligheid een belangrijk aspect dat niet over het hoofd gezien mag worden. Maar is een verbandkoffer of  EHBO koffer eigenlijk verplicht in een supermarkt? Het antwoord is ja, volgens de Arbowet moeten werkgevers zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving. Dat houdt ook in dat er adequate eerste hulp middelen beschikbaar moeten zijn en dat er binnen 30 seconden eerste hulp verleend moet worden.

EHBO-Centrum.nl biedt bijvoorbeeld verbandkoffers aan die voldoen aan de HACCP normering. Deze normering is specifiek gericht op hygiëne en is daarom uitermate geschikt voor plaatsen waar met voedsel wordt gewerkt, zoals in een supermarkt. Wat vooral opvalt aan deze EHBO-kits, zijn de blauwe pleisters. Waarom blauw? Omdat deze kleur niet in de natuur voorkomt en daarom snel opvalt mocht er onverhoopt een pleister in het voedsel terechtkomen.

Dus ja, een EHBO koffer is niet alleen verplicht maar ook cruciaal in een omgeving waar kleine ongelukjes zoals snijwonden of brandwonden snel kunnen gebeuren. Het is een kleine investering die een groot verschil kan maken in het welzijn van zowel het personeel als de klanten. Een goede EHBO-koffer is dus echt een must-have voor elke supermarkt.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig in een supermarkt?

In een supermarkt is een goede EHBO-koffer onmisbaar om snel en adequaat te kunnen handelen bij ongevallen. Je hebt de keuze tussen een verbandkoffer volgens de laatste normen van het Oranje Kruis en een HACCP verbandkoffer. Beide zijn uitstekend, maar als je vooral met voedsel werkt, is een HACCP verbandkoffer aan te raden. Deze bevat onder andere blauwe pleisters, die snel opvallen mocht er eentje in het eten belanden. Het belangrijkste is dat de koffer goed gevuld is en up-to-date blijft. Zo ben je altijd voorbereid op eventuele ongelukjes.

In een supermarkt, waar de dagelijkse drukte en omgang met allerlei producten het risico op kleine ongelukjes verhoogt, zijn bepaalde EHBO-materialen bijna onmisbaar. Een van die belangrijke items is de Quickfix pleisterdispenser die aan de HACCP-normen voldoet. Deze dispenser is vooral handig omdat het zorgt voor snelle en hygiënische toegang tot pleisters. Bovendien zijn de pleisters blauw, een kleur die niet in voedsel voorkomt en daarom extra veilig is in een omgeving waar met etenswaren wordt gewerkt.

Brandwondengel is een ander essentieel item, vooral in de buurt van warmtebronnen zoals ovens of kookplaten. Het biedt snelle verlichting bij kleinere brandwonden en kan een situatie van kwaad tot erger voorkomen. Ook nitril wegwerphandschoenen zijn onmisbaar. Ze bieden niet alleen bescherming tegen vuil en bacteriën maar zijn ook ideaal voor medewerkers die een latexallergie hebben.

Instant coolpacks zijn handig om in de buurt te hebben voor het behandelen van diverse soorten blessures. Of het nu een verstuiking is of een zwelling, een coolpack biedt directe verlichting en kan een groot verschil maken in hoe snel iemand herstelt.

Al met al zorgen deze EHBO-materialen ervoor dat zowel het personeel als de klanten in een supermarkt in een veiligere omgeving kunnen winkelen en werken.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!