Is een EHBO koffer verplicht voor een dakdekker?

Veiligheid staat voorop, zeker wanneer je als dakdekker werkt op grote hoogtes. In deze branche is het risico op ongelukken, hoe voorzichtig men ook is, altijd aanwezig. Daarom is het hebben van een EHBO koffer niet alleen een slimme keuze, maar ook een verplichting. Volgens EHBO-Centrum.nl moeten bedrijven voldoen aan de laatste richtlijnen als het gaat om eerste hulp. Voor een dakdekker betekent dit dat een verbandkoffer met de nodige hulpmiddelen altijd binnen handbereik moet zijn. De mogelijke verwondingen kunnen variëren van snijwonden door gereedschap tot brandwonden door hete materialen. Een goed uitgeruste EHBO-koffer kan in deze gevallen directe hulp bieden en verergering van de verwonding voorkomen.

Het is dus niet alleen een wettelijke verplichting, maar draagt ook bij aan het welzijn van de medewerkers. Een veilige werkomgeving is immers in ieders belang. Investeer daarom altijd in een kwalitatieve EHBO koffer en zorg dat iedereen weet hoe deze te gebruiken in geval van nood. Het welzijn van het team moet altijd voorop staan.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig als dakdekker?

Als dakdekker werk je op hoogtes en ben je blootgesteld aan diverse risico's. Het is daarom essentieel om altijd voorbereid te zijn op onvoorziene situaties. Een standaard verbandkoffer is onmisbaar op elke werklocatie. Deze koffer bevat alle basisbenodigdheden voor eerste hulp bij veelvoorkomende ongelukken. Echter, gezien de specifieke aard van het werk als dakdekker, is het aan te raden om deze aan te vullen met een Salvequick pleisterdispenser. Deze dispenser zorgt voor een snelle en hygiënische toegang tot pleisters.

Voor dakdekkers die onderweg zijn of van locatie naar locatie reizen, is een Verbanddoos B voor het wagenpark of de bedrijfsbus een must. Zo ben je ook onderweg verzekerd van de nodige EHBO-materialen. Kortom, door te investeren in de juiste EHBO middelen zorg je niet alleen voor de veiligheid van jou en je team, maar laat je ook zien dat het welzijn van je werknemers voorop staat. Stuur jouw werknemers dus altijd veilig op pad met de juiste EHBO voorzieningen.

Welke EHBO materialen worden er veel gebruikt als dakdekker?

In de dakdekkersbranche zijn er specifieke risico's waarvoor passende EHBO-materialen nodig zijn. Tijdens het dagelijkse werk kan een dakdekker zich bijvoorbeeld snijden aan scherpe materialen of brandwonden oplopen door het gebruik van branders. Daarom is het van essentieel belang dat er altijd lange vingerpleisters binnen handbereik zijn. Deze specifieke pleisters bieden de juiste bescherming voor snijwonden aan de vingers, een veelvoorkomend letsel in dit beroep.

Brandwondengel is ook een cruciaal onderdeel van de EHBO-uitrusting voor dakdekkers. Deze gel verlicht onmiddellijk de pijn van brandwonden en voorkomt verdere huidschade. Gezien de aard van het werk op daken, waarbij soms met open vuur wordt gewerkt, is het hebben van een poederblusser van 12 KG geen overbodige luxe. Deze blusser kan snel en effectief beginnende brandjes doven.

Daarnaast is het werken in de buitenlucht niet zonder risico's. Stofdeeltjes of andere vreemde stoffen kunnen in de ogen terechtkomen. Een oogdouche met PLUM 500ml Sodium Chloride zorgt ervoor dat het oog snel en effectief gespoeld kan worden, waardoor verdere irritatie of schade wordt voorkomen. Met deze EHBO-materialen is elke dakdekker goed voorbereid op onvoorziene situaties.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!