Is een EHBO koffer verplicht in de wegenbouw?

In de wegenbouw wordt dagelijks gewerkt onder risicovolle omstandigheden. Vanwege deze verhoogde risico's op verwondingen is het van groot belang dat er snel en adequaat hulp kan worden geboden bij incidenten. EHBO-Centrum.nl benadrukt het belang van een goed uitgeruste verbandkoffer, specifiek afgestemd op de risico's van de desbetreffende werkzaamheden. In Nederland gelden er wettelijke verplichtingen omtrent de beschikbaarheid van eerste hulp middelen op de werkvloer. Elk bedrijf is dan ook verplicht om ervoor te zorgen dat er altijd een adequate EHBO voorziening aanwezig is. De inhoud en de soort verbandkoffer kunnen variëren afhankelijk van de aard van het bedrijf en het aantal werknemers. In de wegenbouw, waar de kans op snijwonden, schaafwonden of zelfs breuken groter is, wordt vaak gekozen voor de verbandkoffer volgens de laatste richtlijnen van EHBO-Centrum.nl. Deze koffer is uitgerust met alle essentiële hulpmiddelen die nodig zijn om eerste hulp te verlenen in dergelijke omstandigheden.

Voor bedrijven in de wegenbouw is het niet alleen verstandig, maar ook wettelijk verplicht om te zorgen voor een goede EHBO-voorziening.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig bij in de wegenbouw?

In de wegenbouw, waar de werkzaamheden risicovol kunnen zijn en de kans op verwondingen verhoogd is, is het essentieel om een adequaat uitgeruste EHBO-koffer bij de hand te hebben. De verbandkoffer standaard is een uitstekende keuze voor deze sector. Deze koffer bevat alle noodzakelijke hulpmiddelen om snel eerste hulp te kunnen bieden bij de meest voorkomende verwondingen. Aangezien kleine verwondingen zoals snijwonden vaak voorkomen, is het verstandig de koffer aan te vullen met een Salvequick pleisterdispenser. Deze dispenser zorgt ervoor dat pleisters snel en hygiënisch beschikbaar zijn. Voor bedrijven in de wegenbouw die ook een wagenpark hebben, is de Verbanddoos B bedrijf een must-have. Deze doos is specifiek samengesteld voor gebruik in voertuigen en bevat hulpmiddelen die nodig zijn bij ongevallen op de weg. Door deze combinatie van EHBO-middelen zorgt u ervoor dat u altijd voorbereid bent op onverwachte situaties in de wegenbouw.

Welke EHBO materialen worden er veel gebruikt in de wegenbouw?

In de wegenbouw komen professionals vaak in aanraking met verschillende soorten risico's. Een van de veelvoorkomende verwondingen zijn snij- en schaafwonden aan de handen, waarbij vooral de vingers betrokken zijn. Daarom zijn lange vingerpleisters een essentieel onderdeel van de EHBO kit. Deze pleisters bieden een snelle oplossing om kleine wonden af te dekken en infecties te voorkomen. Tijdens de werkzaamheden is het hoofd ook kwetsbaar voor vallende objecten of stoten. De veiligheidshelm draagt bij aan de bescherming van het hoofd en is daarmee een onmisbaar veiligheidsonderdeel. Oogbescherming is eveneens cruciaal.

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kunnen er stofdeeltjes of kleine steentjes in de ogen terechtkomen. De PLUM Sodium Chloride oogdouche biedt dan uitkomst. Met deze oogdouche kunnen de ogen snel en effectief gespoeld worden, waardoor het risico op blijvende schade vermindert. Tot slot, gezien het feit dat machines en voertuigen een bron van brandgevaar kunnen zijn, is het van belang om een prymos voertuig spraybrandblusser bij de hand te hebben. Deze compacte brandblusser is speciaal ontworpen voor gebruik in voertuigen en kan kleine branden snel onder controle krijgen.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!