Is een EHBO koffer verplicht in de visserij?

In de visserij is het van cruciaal belang om goed voorbereid te zijn op mogelijke ongevallen. Gezien het feit dat het vaak een afgelegen beroep is, ver van de kust, is een directe medische respons mogelijk niet altijd beschikbaar. Daarom is het hebben van een adequaat uitgeruste EHBO-koffer aan boord essentieel. Volgens EHBO-Centrum.nl dient elke visserijboot uitgerust te zijn met een verbandkoffer die voldoet aan de laatste richtlijnen.

Daarnaast, omdat vissen ook wordt beschouwd als een voedselproducerende sector, zijn er bepaalde HACCP normeringen waaraan voldaan moet worden. Deze normeringen zijn specifiek opgesteld om de veiligheid en hygiëne van voedsel te waarborgen. Het hebben van een EHBO koffer die voldoet aan deze normeringen is dan ook van groot belang voor de visserijsector.

Wij zijn een groothandel gespecialiseerd in hulpmiddelen voor de voedingsindustrie en bieden specifieke EHBO-sets aan die voldoen aan deze strikte HACCP eisen. Het zorgt ervoor dat vissers niet alleen zichzelf en hun bemanning kunnen beschermen, maar ook de kwaliteit en veiligheid van de gevangen vis kunnen waarborgen.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig in een visserij?

In de visserij is veiligheid van groot belang, gezien de specifieke risico's en de afgelegen locaties op zee. Een adequate EHBO-voorziening is essentieel. Voor de visserij wordt een Verbandkoffer HACCP aanbevolen. Deze koffer is speciaal samengesteld volgens de hygiënenormen van HACCP, wat cruciaal is gezien de directe omgang met voedsel in deze sector. Bovendien is het handig om deze koffer te combineren met een Quickfix HACCP pleisterdispenser. Deze dispenser bevat pleisters die voldoen aan de HACCP-eisen en snel en hygiënisch kunnen worden aangebracht bij snijwonden of andere kleine verwondingen. Zo bent u optimaal voorbereid op eventuele ongevallen aan boord.

Welke EHBO materialen worden er veel gebruikt in een visserij?

In de visserij, een sector die zowel met de uitdagingen van de voedingsindustrie als met de gevaren van de zee te maken heeft, is een adequaat EHBO assortiment van cruciaal belang. Snijwonden van visgerei of netten worden snel en hygiënisch behandeld met HACCP pleisters van een speciale rol. Deze pleisters zijn ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van voedselveiligheid, wat essentieel is gezien de verse vis die aan boord wordt verwerkt. Voor diepere of meer complexe verwondingen is er het Snogg cederroth foam in opvallend blauw, dat helpt bij het snel afdichten van wonden en tegelijkertijd zichtbaar blijft. Om infecties in deze uitdagende werkomgeving te voorkomen, is het essentieel om wonden te reinigen met CMT desinfectie alcohol, die snel en effectief bacteriën elimineert. De detectaplast lange vingerpleisters, speciaal ontworpen voor vingerletsels, zijn eveneens onmisbaar aan boord. En gezien de specifieke uitdagingen van werken op zee, is de verbanddoos voor de voedingsindustrie voor kleine boten een noodzaak, omdat deze zowel aan de eisen van voedselveiligheid als aan die van eerste hulp bij ongevallen voldoet.

In de uitdagende omgeving van de visserij is bescherming van de handen essentieel. Nitril handschoenen zijn hiervoor een populaire keuze, vanwege hun duurzaamheid en weerstand tegen doorprikken, vooral wanneer men werkt met scherpe visschubben, netten en gereedschap. Blauwe nitril handschoenen worden vaak gebruikt, niet alleen vanwege hun kracht, maar ook omdat de kleur duidelijk zichtbaar is tussen de vissen en het water. Witte en zwarte varianten zijn ook beschikbaar en kunnen helpen bij het onderscheiden van verschillende taken of teams aan boord. Daarnaast zijn er speciale High risk handschoenen voor die momenten waarop er een verhoogd risico is op letsel, zoals bij het hanteren van zeer scherpe voorwerpen of zware apparatuur. Deze handschoenen zijn dikker en bieden een verhoogde bescherming, wat essentieel is in de gevaarlijke wateren waar vissers zich begeven. Het kiezen van de juiste handschoenen is dus cruciaal voor de veiligheid en efficiëntie in de visserij.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!