Is een EHBO koffer verplicht in een slagerij?

In een slagerij, waar dagelijks gewerkt wordt met scherpe instrumenten en verse voedingsmiddelen, zijn de risico's op verwondingen en ongelukken aanwezig. Daarom is het van cruciaal belang om goed voorbereid te zijn op eventuele ongevallen. Volgens de Arbowet is elke werkgever verplicht om passende eerste hulp middelen beschikbaar te hebben, en dit geldt zeker voor een omgeving zoals een slagerij.

De verbandkoffer van EHBO-Centrum.nl, die voldoet aan de laatste richtlijnen, is specifiek samengesteld om te zorgen voor een adequate eerstehulpverlening bij de meest voorkomende ongelukken. Voor slagerijen en andere bedrijven in de voedingsindustrie is er echter een extra aandachtspunt: de HACCP-normeringen. Deze normeringen zijn opgesteld om de voedselveiligheid te waarborgen. De EHBO koffer voor een slagerij moet daarom niet alleen algemene eerste hulp benodigdheden bevatten, maar ook voldoen aan deze HACCP normen.

Wij zijn een groothandel gespecialiseerd in EHBO hulp- & veiligheidsmiddelen voor de voedingsindustrie. Voor advies op maat over de specifieke inhoud en normeringen van de EHBO koffer die geschikt is voor een slagerij, ben je bij ons op het juiste adres. Zorg voor een veilige werkomgeving voor zowel het personeel als de klanten.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig in een slagerij?

In een slagerij, waar men dagelijks met scherpe gereedschappen en vers vlees werkt, zijn de risico's op kleine verwondingen hoger dan in veel andere werkomgevingen. Daarom is het essentieel om een specifieke EHBO koffer in huis te hebben die voldoet aan de eisen van de voedingsindustrie. Een Verbandkoffer HACCP is speciaal ontworpen met het oog op voedselveiligheid en bevat materialen die voldoen aan de HACCP normen. De Quickfix HACCP pleisterdispenser is een onmisbaar onderdeel van deze kit. Deze dispenser levert snel en hygiënisch blauwe pleisters, die duidelijk zichtbaar zijn in voedsel. Zo garandeert u een veilige en hygiënische werkomgeving in uw slagerij.

Welke EHBO materialen worden er veel gebruikt in de gezondheidszorg?

In een slagerij staat voedselveiligheid voorop, waarbij de kans op kleine verwondingen door het dagelijks werken met scherpe voorwerpen reëel is. Een vaak gebruikt hulpmiddel is de HACCP pleisterrol. Deze blauwe pleisters zijn speciaal ontworpen voor de voedingsindustrie, omdat ze eenvoudig visueel te detecteren zijn mochten ze per ongeluk in het voedsel terechtkomen. Voor verwondingen aan de vingers, een veelvoorkomend letsel in een slagerij, is de vingerbob blauw een essentieel hulpmiddel. Snogg cederroth foam Blauw is eveneens een waardevol product in deze omgeving; het biedt een snelle en effectieve bescherming voor kleinere wonden en snijwonden.

Omdat er in een slagerij ook met machines en splinterende botten wordt gewerkt, is een goede oogbescherming cruciaal. De 3M SF201AF veiligheidsbril zorgt ervoor dat medewerkers hun ogen kunnen beschermen tegen rondvliegende deeltjes. Tot slot is in deze tijd van verhoogd besef van hygiëne en met rauw vlees in handen, sterillium handdesinfectie een onmisbaar product. Het zorgt voor schone handen en vermindert de kans op kruisbesmetting.

In een slagerij is het cruciaal om te zorgen voor optimale hygiëne en veiligheid tijdens het werken met vlees en andere voedselproducten. Een van de essentiële hulpmiddelen voor slagers zijn nitril handschoenen. Deze handschoenen zijn specifiek ontworpen om een effectieve barrière te bieden tegen mogelijke besmettingen en om de handen te beschermen tegen snijwonden of verwondingen.

Blauwe nitril handschoenen zijn bijzonder populair in de voedingsindustrie, waaronder slagerijen, omdat ze snel te herkennen zijn en gemakkelijk te detecteren mocht een stukje handschoen onverhoopt in het voedsel terechtkomen. Bovendien zijn ze bestand tegen dierlijke vetten, waardoor ze ideaal zijn voor dit soort omgevingen.

Witte nitril handschoenen zijn ook een goede keuze, vooral omdat ze duidelijk zichtbaar zijn en het gemakkelijk maken om de netheid en integriteit van de handschoen te controleren.

Zwarte nitril handschoenen worden vaak gebruikt door professionals die op zoek zijn naar zowel functionaliteit als een stijlvol uiterlijk. Ze bieden dezelfde bescherming als de blauwe en witte varianten, maar met een meer discrete uitstraling die sommige slagers prefereren.

Het belangrijkste is dat nitril handschoenen zorgen voor veiligheid en hygiëne, essentieel in een slagerij.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!