Is een EHBO koffer verplicht bij een autoherstel bedrijf?

In de autoschade en autoherstel branche komen medewerkers in aanraking met diverse gereedschappen, chemicaliën en andere potentiële gevaren. Van snijwonden door metaal tot brandwonden door laswerkzaamheden, de risico's zijn gevarieerd. De Arbowet stelt duidelijk dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van een veilige en gezonde werkomgeving voor hun medewerkers. Deze verantwoordelijkheid omvat ook de plicht om ervoor te zorgen dat er adequate eerstehulpverlening beschikbaar is bij incidenten.

Daarom is een goed uitgeruste EHBO koffer essentieel in een autoschade en autoherstel bedrijf. Het hebben van een verbandkoffer die voldoet aan de laatste richtlijnen, zoals die van EHBO-Centrum.nl, garandeert dat medewerkers toegang hebben tot de juiste eerste hulp middelen in geval van een ongeval. Bovendien is het niet alleen een kwestie van zorgplicht, maar ook wettelijk verplicht.

Voor een autoschade en autoherstel bedrijf is het hebben van een EHBO-koffer niet alleen cruciaal voor de veiligheid van het personeel, maar het is ook een wettelijke verplichting.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig bij een autoherstel bedrijf?

In een autoschade- & herstelbedrijf, waar medewerkers te maken krijgen met diverse gereedschappen en potentiële gevaren, is een goed uitgeruste EHBO-koffer essentieel. Een verbandkoffer standaard is in dit geval een passende keuze omdat deze alle essentiële eerste hulp middelen bevat om direct te kunnen handelen bij verwondingen. Om snel en efficiënt kleine snijwonden of schaafwonden te behandelen, is een Salvequick pleisterdispenser een waardevolle aanvulling. Met deze dispenser kan men eenvoudig en hygiënisch een pleister pakken. Zo zorgt u voor een optimale eerste hulp voorbereiding in je autoschade- & herstelbedrijf.

Welke EHBO materialen worden er veel gebruikt bij een autoherstel bedrijf?

In een autoschade herstelbedrijf zijn de werkzaamheden divers en komen medewerkers in aanraking met een scala aan materialen, waaronder scherpe voorwerpen en chemische stoffen, vooral in de spuiterij. Bij het werken met deze chemische stoffen is het van groot belang dat er adequate beschermings- en eerste hulp middelen aanwezig zijn.

De PLUM pH neutraal oogspoelfles is bijvoorbeeld essentieel. Een ongeluk zit in een klein hoekje en chemische spetters kunnen in de ogen terechtkomen. Zo'n spoelfles biedt dan directe verlichting door de ogen te neutraliseren en te reinigen. Voor bescherming tijdens het spuiten wordt vaak de 3M 4565 overall gedragen. Deze overall beschermt tegen het binnendringen van chemische stoffen en voorkomt direct contact met de huid.

Mocht er onverhoopt toch een chemisch product op de huid komen, dan kan een brandwondenkompres verlichting bieden. In specifieke gevallen, zoals bij een hydrofluorzuur verbranding, is calciumgluconaat gel onmisbaar voor de eerste behandeling. Daarnaast zorgen CMT nitril wegwerphandschoenen voor een extra beschermende laag tijdens het hanteren van deze chemische stoffen, waarbij direct contact met de huid wordt voorkomen.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!