Is een EHBO koffer verplicht bij de fabricage van papier & kunststof?

In de industrie voor papier en kunststof zijn er verschillende risico's waar medewerkers mee te maken kunnen krijgen. Of het nu gaat om snijwonden door papier, chemische blootstelling tijdens de verwerking van kunststoffen, of brandrisico's bij machinewerkzaamheden, de behoefte aan onmiddellijke eerstehulpverlening is evident.

De Arbowet verplicht werkgevers om te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving. Dit omvat ook de verplichting om adequate eerstehulpverlening te waarborgen. Daarom is een goed uitgeruste EHBO koffer een essentieel onderdeel van de veiligheidsmaatregelen in elk bedrijf, inclusief bedrijven in de papier- en kunststofindustrie.

De verbandkoffer van EHBO-Centrum.nl, die voldoet aan de laatste richtlijnen, is specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften van bedrijfsomgevingen met verhoogde risico's. Door zo'n koffer op strategische locaties binnen het bedrijf te plaatsen, kunnen medewerkers in geval van een incident snel en effectief reageren.

Voor een papier- en kunststofbedrijf is het niet alleen wettelijk verplicht, maar ook van cruciaal belang voor de veiligheid van het personeel, om over een passende EHBO koffer te beschikken.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig bij de fabricage van papier & kunststof?

Bij de fabricage van papier en kunststof komen diverse risico's kijken, van snijwonden tot blootstelling aan chemicaliën. Het is essentieel om voorbereid te zijn op deze risico's. De Verbandkoffer A is specifiek samengesteld voor werkomgevingen waar verhoogde risico's aanwezig zijn. Deze koffer bevat alle noodzakelijke eerstehulpmiddelen om snel en effectief te kunnen handelen bij ongevallen. Denk hierbij aan middelen voor de behandeling van wonden, brandwonden en oogletsels. Gezien de specifieke gevaren in de papier- en kunststofindustrie, is een Verbandkoffer A onmisbaar om de veiligheid en gezondheid van de medewerkers te waarborgen.

Welke EHBO materialen worden er veel gebruikt bij de fabricage van papier & kunststof?

In een chemisch bedrijf is men dagelijks bezig met potentieel gevaarlijke stoffen. Hierdoor zijn bepaalde EHBO-materialen onontbeerlijk. De PLUM pH neutraal oogspoelfles bijvoorbeeld, is cruciaal wanneer medewerkers chemicaliën in hun ogen krijgen. Dit soort incidenten kan resulteren in ernstige oogirritaties of zelfs blijvende schade. Met de oogspoelfles kunnen medewerkers hun ogen direct spoelen, waardoor de impact van de chemicaliën wordt verminderd.

Daarnaast is bescherming tegen direct contact met deze stoffen van groot belang. De 3M 4565 overall is speciaal ontworpen om het hele lichaam te beschermen tegen mogelijke spatten van chemicaliën, waardoor medewerkers hun werk veiliger kunnen uitvoeren.

Ondanks alle preventieve maatregelen kunnen ongelukken gebeuren. In het geval van brandwonden door chemische stoffen, biedt het brandwondenkompres directe verlichting. Dit kompres koelt de brandwond, wat verdere schade beperkt en het genezingsproces bevordert. Ten slotte is er calciumgluconaat gel, een specifiek middel dat gebruikt wordt wanneer iemand in aanraking komt met hydrofluorzuur, een sterk zuur dat diepe brandwonden kan veroorzaken. Deze gel neutraliseert de werking van het zuur en voorkomt diepere verwondingen.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!