Is een EHBO koffer verplicht in een metaalbedrijf?

In een steenbakkerij wordt met zware machines en hete ovens gewerkt, en het risico op ongevallen is dan ook aanwezig. In Nederland is de veiligheid op de werkvloer van groot belang en bedrijven dienen de nodige maatregelen te nemen om deze veiligheid te waarborgen. Een van deze maatregelen betreft het beschikbaar hebben van adequate eerstehulpvoorzieningen.

De Arbowet stelt dat werkgevers verplicht zijn om ervoor te zorgen dat er bij ongevallen passende eerstehulpverlening beschikbaar is. Dit houdt in dat er in een steenbakkerij altijd een goed uitgeruste EHBO-koffer binnen handbereik moet zijn. De verbandkoffer van EHBO-Centrum.nl, welke is samengesteld volgens de laatste richtlijnen, biedt een breed scala aan hulpmiddelen die specifiek afgestemd zijn op mogelijke ongelukken binnen dergelijke bedrijven.

Het is dus niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een belangrijk aspect van goed werkgeverschap. Door te zorgen voor een adequaat uitgeruste EHBO koffer toont een steenbakkerij zorg en verantwoordelijkheid voor het welzijn en de veiligheid van haar medewerkers.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig in een steenbakkerij?

In een steenbakkerij, waar medewerkers te maken hebben met zware machines, hete ovens en andere specifieke risico's, is een degelijke EHBO-voorziening essentieel. De Verbandkoffer A is in deze context de meest geschikte keuze. Deze koffer is uitgerust met een breed scala aan eerste hulp middelen die specifiek zijn samengesteld voor situaties waarin het risico op verwondingen groter is. Denk aan brandwonden, snijwonden of kneuzingen. De Verbandkoffer A zorgt ervoor dat er bij een incident direct adequate hulp geboden kan worden, waardoor erger voorkomen kan worden. Voor de veiligheid van het personeel in een steenbakkerij is deze koffer dan ook onmisbaar. Denk hierbij aan een uitbreiding op de inhoud met synthetische watten. 

Welke EHBO materialen worden er veel gebruikt in een steenbakkerij?

Een steenbakkerij kent specifieke risico's, waardoor bepaalde EHBO materialen regelmatig van pas kunnen komen. Bijvoorbeeld, de zware machines en het handmatig verwerken van stenen kunnen leiden tot diepe snijwonden. In zo'n situatie is een tourniquet een essentieel hulpmiddel. Hiermee kan hevig bloeden snel worden gestelpt, wat in sommige gevallen levensreddend kan zijn. Daarnaast zijn kleinere snijwonden of schaafplekken geen uitzondering in dit vakgebied. Een pleisterrol biedt dan de mogelijkheid om snel en effectief een wond af te dekken, wat besmetting en verdere verwonding voorkomt.

Stof en gruis zijn alomtegenwoordig in een steenbakkerij. Wanneer deze deeltjes in de ogen van een medewerker terechtkomen, kan dat behoorlijk irriteren. De Cederroth oogdouche biedt dan uitkomst door de ogen grondig te spoelen en zo het ongemak te verminderen.

Tot slot, met alle lopende werkzaamheden, is het handig om snel toegang te hebben tot pleisters voor kleine wondjes. De salvequick pleisterdispenser zorgt ervoor dat pleisters altijd binnen handbereik zijn, wat bijdraagt aan de algehele veiligheid en het welzijn van de medewerkers in de steenbakkerij.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!