Is een EHBO koffer verplicht in een ziekenhuis?

In een omgeving als een ziekenhuis, waar gezondheidszorg centraal staat, lijkt het misschien overbodig om te vragen of een EHBO koffer verplicht is. Immers, een ziekenhuis beschikt over uitgebreide medische apparatuur en gespecialiseerd personeel. Toch is het hebben van een gestandaardiseerde EHBO-koffer volgens de laatste richtlijnen, zoals die van EHBO-Centrum.nl, essentieel voor bepaalde delen van het ziekenhuis.

Denk bijvoorbeeld aan de receptie of administratieve afdelingen, waar het personeel niet noodzakelijk medische training heeft gehad. Een ongelukje kan overal gebeuren, en in dergelijke gevallen is het van belang om snel eerste hulp te kunnen verlenen. Ook in de keuken van het ziekenhuis, waar snijwonden of brandwonden kunnen voorkomen, is een EHBO-koffer geen overbodige luxe.

Hoewel ziekenhuizen zijn uitgerust om medische noodsituaties aan te pakken, zorgen EHBO koffers ervoor dat ook in minder gespecialiseerde delen van het ziekenhuis snel en adequaat gereageerd kan worden op ongevallen. Het is daarom niet alleen wenselijk, maar ook verplicht om op verschillende plekken in het ziekenhuis een goedgevulde en up-to-date EHBO-koffer te hebben.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig in een ziekenhuis?

In een ziekenhuis is de gezondheidszorg van het hoogste niveau. Toch kan er op plekken waar je het niet direct verwacht, behoefte zijn aan een EHBO koffer. Voor algemene ruimtes is een verbandkoffer groot model aan te raden, gezien de diversiteit aan mogelijke incidenten en de behoefte aan een uitgebreide set EHBO materialen. Deze koffer biedt ook de flexibiliteit om specifieke items, zoals een oogspoelfles of extra pleisters, toe te voegen afhankelijk van de behoeften van de afdeling.

Voor specifieke ruimtes zoals de keuken of het cafégedeelte van het ziekenhuis is een verbandkoffer volgens de HACCP-normering essentieel. Dit omdat er in deze omgevingen een hoger risico is op bijvoorbeeld snijwonden. Een koffer inclusief de PLUM Quickfix HACCP pleisterdispenser met blauwe vingerpleisters is in deze context zeer handig, omdat blauwe pleisters verplicht en makkelijk zichtbaar zijn in voedsel. De juiste keuze van een EHBO koffer in een ziekenhuis draagt bij aan een nog veiligere omgeving voor zowel patiënten als medewerkers.

Welke EHBO materialen worden er veel gebruikt in een ziekenhuis?

In een ziekenhuis zijn hygiëne en patiëntenzorg van het grootste belang. Een van de essentiële materialen die dagelijks wordt gebruikt, is Sterillium handdesinfectie. Deze desinfectie zorgt ervoor dat medewerkers hun handen grondig kunnen reinigen, wat cruciaal is om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Daarnaast worden niet steriele gaasjes regelmatig gebruikt voor het reinigen en afdekken van kleine wonden of bij het desinfecteren van huidoppervlakken.

Een ander onmisbaar instrument in het dagelijks leven van het ziekenhuispersoneel is de Riester 1453 big ben bloeddrukmeter. Deze betrouwbare bloeddrukmeter biedt nauwkeurige metingen, wat essentieel is voor het monitoren van de gezondheid van patiënten. Bij chirurgische ingrepen of wanneer er een verhoogd risico is op infectie, kan de betadine scrub worden ingezet. Dit antiseptisch middel reinigt en desinfecteert de huid grondig.

En in tijden waarin luchtwegaandoeningen prominent aanwezig zijn, of wanneer er een noodzaak is om patiënten en medewerkers extra te beschermen, komt het 3M 1863 FFP3 mondmasker van pas. Dit masker biedt een hoge mate van bescherming tegen in de lucht zwevende deeltjes en ziekteverwekkers.

In medische instellingen zijn beschermingsmiddelen van groot belang om zowel de patiënten als het personeel te beschermen tegen mogelijke infecties en kruisbesmettingen. Nitril handschoenen zijn hierbij een essentieel hulpmiddel. Ze zijn gemaakt van synthetisch rubber en bieden een hoge mate van bescherming. Bovendien zijn ze ideaal voor mensen met een latexallergie.

De nitril handschoenen van CMT staan bekend om hun duurzaamheid en comfort. Of men nu kiest voor de blauwe of witte variant, ze bieden allebei een uitstekende bescherming en zijn bestand tegen veel soorten chemicaliën. Klinion, een ander gerenommeerd merk, biedt eveneens handschoenen die aan de hoogste medische normen voldoen. Hun handschoenen zijn niet alleen betrouwbaar, maar ook comfortabel genoeg voor langdurig gebruik. Daarnaast zijn de nitril handschoenen van Hynex geliefd om hun pasvorm en sterkte, waardoor ze zowel voor chirurgische ingrepen als algemene medische procedures geschikt zijn.

Ongeacht het gekozen merk, is het van cruciaal belang dat medische professionals kiezen voor handschoenen die voldoen aan de hoogste standaarden van kwaliteit en bescherming in hun dagelijkse werkzaamheden.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!