Is een EHBO koffer verplicht in een wasstraat?

In een wasstraat, waar voertuigen worden gereinigd met behulp van verschillende machines en chemicaliën, is het risico op ongelukken altijd aanwezig. Daarom is het van groot belang om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. In Nederland is het voor bedrijven verplicht om passende eerstehulpvoorzieningen te hebben, en dit geldt ook voor wasstraten. Een EHBO koffer is dus een essentiële vereiste.

De verbandkoffer van EHBO-Centrum.nl, die is samengesteld volgens de laatste richtlijnen, zorgt ervoor dat medewerkers snel en adequaat kunnen handelen bij eventuele verwondingen. Zo'n koffer bevat de basisbenodigdheden voor de meest voorkomende letsels.

Gezien de specifieke aard van de werkzaamheden in een wasstraat, waarbij men in aanraking kan komen met diverse chemicaliën, zijn er aanvullende hulpmiddelen die van grote waarde kunnen zijn. Een plum oogspoelfles is hier een goed voorbeeld van; deze kan direct worden ingezet bij incidenten waarbij chemicaliën in de ogen terechtkomen. Daarnaast zorgen de handschoenen van SHOWA voor bescherming tegen chemische stoffen en voorkomen zo directe blootstelling aan de huid.

Kortom, een goed uitgeruste EHBO voorziening is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook essentieel voor de veiligheid van de medewerkers in een wasstraat.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig in een wasstraat?

In een wasstraat, waar medewerkers in contact kunnen komen met machines en diverse chemicaliën, is een goede EHBO voorziening onmisbaar. Voor deze setting is een verbandkoffer standaard model een goede basis. Deze bevat alle essentiële benodigdheden voor de meest voorkomende verwondingen. Om snel en efficiënt te kunnen handelen bij kleinere wondjes, is het verstandig om de koffer aan te vullen met een Salvequick pleisterdispenser. Deze dispenser zorgt ervoor dat pleisters eenvoudig en hygiënisch beschikbaar zijn. Samen waarborgen deze EHBO-materialen de veiligheid en gezondheid van de medewerkers in de wasstraat.

Welke EHBO materialen worden er veel gebruikt in een wasstraat?

In een wasstraat staan medewerkers dagelijks bloot aan verschillende risico's, van de interactie met zware machines tot de omgang met chemische reinigingsmiddelen. Hierdoor zijn specifieke EHBO materialen essentieel voor hun veiligheid. Een ongeluk waarbij chemische stoffen in de ogen spatten, is bijvoorbeeld een reëel gevaar. In dergelijke situaties is de PLUM pH neutraal oogspoelfles een cruciaal hulpmiddel. Dit zorgt voor een onmiddellijke neutralisatie en spoeling van de ogen, waardoor verder letsel kan worden voorkomen.

Tijdens het werken met de chemische stoffen bieden de SHOWA 690 High risk handschoenen optimale bescherming. Deze zijn specifiek ontworpen om de huid te beschermen tegen gevaarlijke chemicaliën, waardoor directe blootstelling en mogelijke verwondingen worden geminimaliseerd.

Daarnaast is in zo'n werkomgeving de kans op kleine snij- of schaafwonden door de interactie met machines en apparatuur altijd aanwezig. De textiel pleisterrol is dan een directe uitkomst, waarmee kleine wonden snel en hygiënisch kunnen worden afgedekt.

In het geval van ernstigere verwondingen, waarbij hevige bloedingen kunnen optreden, is een tourniquet een levensreddend hulpmiddel dat de bloeding kan beperken totdat er professionele hulp beschikbaar is. Elk van deze materialen draagt bij aan een veiligere werkomgeving in de wasstraat.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!