Is een EHBO koffer verplicht in een wasserij?

In een wasserij wordt dagelijks gewerkt met machines, chemicaliën en andere hulpmiddelen die bij onjuist gebruik of door ongevallen tot verwondingen kunnen leiden. Daarom is het van essentieel belang om goed voorbereid te zijn op mogelijke incidenten. In Nederland gelden bepaalde regelgevingen en normen die werkgevers verplichten om te zorgen voor de veiligheid van hun werknemers.

Een van deze verplichtingen betreft de aanwezigheid van een EHBO koffer op de werkvloer. EHBO-Centrum.nl biedt verbandkoffers aan die voldoen aan de laatste richtlijnen. Deze koffers bevatten essentiële hulpmiddelen om eerste hulp te verlenen bij verwondingen, of dat nu snijwonden, brandwonden of andere letsels zijn.

Naast de basis EHBO koffer, gezien het specifieke karakter van werkzaamheden in een wasserij, is het ook raadzaam om aanvullende hulpmiddelen beschikbaar te hebben. Bijvoorbeeld een PLUM oogspoelfles, die van onschatbare waarde kan zijn bij incidenten met chemicaliën waarbij de ogen betrokken zijn. Daarnaast kunnen handschoenen van merken zoals SHOWA, speciaal ontworpen voor chemische behandelingen, preventieve bescherming bieden tegen blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Het is dus niet alleen een kwestie van verplichting, maar ook van verantwoordelijkheid en zorg voor het welzijn van werknemers.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig in een wasserij?

In een wasserij, waar men werkt met machines en soms chemische middelen, is het essentieel om goed voorbereid te zijn op mogelijke ongevallen. Een Verbandkoffer standaard model is hierin een basiselement. Deze koffer bevat alle noodzakelijke hulpmiddelen om eerste hulp te bieden bij de meest voorkomende verwondingen. Om snel en efficiënt kleine wondjes te kunnen behandelen, is het handig om deze te complementeren met een Salvequick pleisterdispenser. Dit systeem zorgt ervoor dat pleisters eenvoudig en hygiënisch beschikbaar zijn, wat bijdraagt aan een veiligere werkomgeving in de wasserij.

Welke EHBO materialen worden er veel gebruikt in een wasserij?

In een wasserij, waar dagelijks gewerkt wordt met machines, hete stoom en soms ook chemische middelen, zijn specifieke EHBO materialen essentieel om de veiligheid van de medewerkers te garanderen. Een van de veelgebruikte materialen is de PLUM pH neutraal oogspoelfles. Omdat er een risico bestaat op het spatten van chemicaliën, is een directe en effectieve spoeling van de ogen in noodsituaties van groot belang om letsel te minimaliseren.

Daarnaast zijn de SHOWA 690 High risk handschoenen onmisbaar voor werknemers die chemische behandelingen uitvoeren. Deze handschoenen bieden een robuuste bescherming tegen gevaarlijke stoffen, waardoor direct contact met de huid wordt voorkomen.

Een ander belangrijk item is de textiel pleisterrol. Door de constante interactie met machines en andere scherpe voorwerpen kunnen kleine snijwonden of schaafwonden makkelijk optreden. Een snel toepasbare pleister kan in zulke gevallen uitkomst bieden.

Tenslotte kan in ernstigere situaties, waarbij er sprake is van een hevig bloedende wond, een tourniquet van cruciaal belang zijn. Deze kan helpen de bloeding te stelpen totdat er professionele medische hulp ter plaatse is. Elk van deze materialen speelt een specifieke en cruciale rol in de veiligheidsprotocollen van een wasserij.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!