Is een EHBO koffer verplicht voor in de catering?

Werk je in de catering en vraag je je af of een EHBO-koffer verplicht is? Het antwoord is ja. In de cateringbranche is het essentieel om een EHBO-koffer binnen handbereik te hebben. Dit is niet alleen een kwestie van veiligheid, maar ook een vereiste onder de HACCP-regelgeving. Een goed uitgeruste EHBO-koffer, speciaal gericht op voeding, is noodzakelijk om snel te kunnen reageren op ongelukken en letsels die in een keuken kunnen voorkomen. Denk hierbij aan snijwonden, brandwonden en andere veelvoorkomende incidenten. Het hebben van een EHBO-koffer in de catering is niet alleen wettelijk verplicht, maar zorgt ook voor een veilige werkomgeving voor jou en je collega’s. Door te voldoen aan de HACCP-regelgeving, zorg je ervoor dat je keuken voldoet aan de hoogste hygiëne- en veiligheidsnormen. Zorg dus dat je altijd een goed gevulde EHBO-koffer bij de hand hebt om voorbereid te zijn op onverwachte situaties.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig als glaszetter?

Als je in de catering werkt, is een goed uitgeruste EHBO-koffer onmisbaar. Een EHBO-koffer gericht op voeding, zoals de verbandkoffer HACCP, is ideaal. Deze bevat speciale blauwe pleisters die gemakkelijk te herkennen zijn als ze per ongeluk in voedsel terechtkomen. Naast de basisinhoud is het belangrijk om extra maatregelen te nemen voor veelvoorkomende keukenongevallen. Werk je met hete oppervlakken en scherpe gereedschappen? Zorg dan voor brandwondenkompressen en brandwondengel om direct verlichting te bieden bij brandwonden.

Daarnaast kan een pleisterdispenser van Salvequick met blauwe HACCP-pleisters een waardevolle aanvulling zijn. Deze pleisters zijn niet alleen zichtbaar, maar ook detecteerbaar door metaaldetectoren, wat een extra veiligheidslaag toevoegt. Door te investeren in een complete EHBO-koffer, voldoe je aan de HACCP-regelgeving en zorg je voor een veilige werkomgeving voor jou en je collega’s. Veiligheid en hygiëne gaan hand in hand in de catering.

Welke EHBO materialen worden er veel gebruikt in de catering?

In de catering is het essentieel om goed voorbereid te zijn op eventuele ongelukken en noodsituaties. Een van de meest gebruikte EHBO-materialen zijn nitril handschoenen. Deze handschoenen zijn verkrijgbaar in zwart of blauw en bieden uitstekende bescherming tegen besmettingen en chemische stoffen. Ze zijn ook handig voor het hygiënisch omgaan met voedsel, vooral in situaties waar allergieën een rol spelen.

Daarnaast zijn blauwe pleisters een must-have in elke cateringomgeving. Ze zijn specifiek ontworpen voor gebruik in de voedingsindustrie. Blauwe pleisters zijn gemakkelijk te zien als ze per ongeluk in voedsel terechtkomen en zijn verkrijgbaar als losse pleisters of op rol. De roloptie maakt het eenvoudig om de pleisters op de gewenste maat te knippen, wat zorgt voor flexibiliteit en gemak. Voor diegenen die vanuit een foodtruck werken, is een brandblusser een onmisbaar onderdeel van de EHBO uitrusting. Koken in een beperkte ruimte kan het risico op brand verhogen, en een brandblusser bij de hand hebben, kan levens redden en ernstige schade voorkomen.

Door deze EHBO materialen standaard in je uitrusting te hebben, zorg je niet alleen voor de veiligheid van jezelf en je medewerkers, maar ook voor de klanten. Veiligheid en hygiëne zijn cruciaal in de catering, en de juiste voorbereidingen treffen is een belangrijke stap in het handhaven van hoge standaarden.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!