Steunwindsel 500 x 10cm

Steunwindsel 500 x 10cm

270.0030.10
Voor 16.30 besteld, morgen in huis
€ 1,30
Inclusief BTW
€ 1,19 excl. BTW

Steunwindsel voor ondersteuning bij een verstuiking of verzwikking. Verkrijgbaar in diverse afmetingen.

 

Een steunwindsel wordt gebruikt voor het aanleggen van een wondverband of drukverband. Met de hechtpleister of verbandklem wordt het verband na aanbrengen vastgezet.

Waarom steunwindsel kopen?

 • Geproduceerd van hoogwaardig katoen
 • Rafelvrij
 • Ademend en huidvriendelijk
 • Bestand tegen Vet, olie, zalven en zweet
 • Verpakt per stuk in een cellofaan (Hygienisch gebruik)
 • Wordt geleverd inclusief verbandklemmen

Waar wordt een steunwindsel voor gebruikt?

Het steunwindsel wordt vooral gebruikt bij het aanleggen van een wond- of drukverband. Zorg ervoor dat het windsel correct wordt aangebracht met bijvoorbeeld een wattenrol zodat, er geen knelling ontstaat. Het ideaal windsel wordt gebruikt bij verrekkingen, verstuikingen en spierblessures. Het verschil tussen een ideaal- & steunwindsel is dat er bij een steunwindsel minder rek in het verband zit.

De windsels zijn per stuk verpakt en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. In de wereld van Eerste hulp verlening & Bedrijfshulpverling wordt het stenwindsel ook wel ideaal windsel, windsel, steunzwachtel of elastisch hydrofiel zwachtel genoemd. Zorg ervoor dat het windsel altijd aanwezig is in de EHBO koffer of verbanddoos en dat de inhoud compleet is en jaarlijks gecontroleerd wordt.

Steunwindsel of steunzwachtel kopen? Ontdek de voordelen!

Wat is een steunwindsel?

Een steunwindsel, ook wel bekend als een steunzwachtel, is een elastisch verband dat wordt gebruikt om steun te bieden aan spieren, gewrichten en pezen. Het is gemaakt van katoen of viscose en heeft een elastische eigenschap, waardoor het gemakkelijk uitgerekt kan worden. Hierdoor past het steunwindsel zich goed aan de vorm van het lichaam aan en biedt het een comfortabele en stevige ondersteuning.

Waarvoor gebruik ik een steunwindsel?

Een steunwindsel wordt voornamelijk gebruikt voor het aanleggen van steunverbanden bij blessures aan spieren, gewrichten en pezen. Het biedt stabiliteit en compressie, wat helpt bij het voorkomen of verminderen van zwellingen en pijn. Daarnaast kan een steunzwachtel ook gebruikt worden ter preventie van blessures tijdens sportactiviteiten of intensieve fysieke inspanningen.

Door de elastische eigenschap en ondersteunende werking is het steunwindsel geschikt voor gebruik bij verschillende soorten blessures en aandoeningen aan diverse lichaamsdelen, zoals enkels, knieën, polsen, ellebogen en schouders.

Hoe gebruik ik een steunzwachtel?

Het aanleggen van een steunzwachtel vereist enige handigheid, maar met de juiste techniek kan het eenvoudig worden gedaan. Volg deze stappen voor het correct aanleggen van een steunwindsel:

 1. Begin met een licht drukverband aan het begin van het te verbinden lichaamsdeel.
 2. Wikkel het steunwindsel om het lichaamsdeel in een spiraalvormige beweging.
 3. Oefen gelijkmatige druk uit terwijl je het verband aanbrengt, maar zorg ervoor dat het niet te strak wordt aangelegd.
 4. Werk naar boven toe en bedek het gehele geblesseerde gebied.
 5. Zorg ervoor dat het uiteinde van het steunwindsel goed wordt vastgezet, bijvoorbeeld met een verbandclip of hechtpleister.

Het steunwindsel is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waaronder 6 cm, 8 cm en 10 cm breed. Dit maakt het geschikt voor gebruik bij zowel kleinere als grotere lichaamsdelen.

Waarom een steunwindsel kopen?

Het steunwindsel is een waardevol verbandmiddel voor sporters, fysiotherapeuten en iedereen die behoefte heeft aan extra ondersteuning bij blessures en overbelasting. Het helpt bij het bevorderen van een snel herstel en het voorkomen van verdere schade aan spieren en gewrichten.

Of je nu een actieve sporter bent, herstellende bent van een blessure, of gewoon extra steun nodig hebt tijdens dagelijkse activiteiten, het steunwindsel is een essentieel hulpmiddel dat niet in jouw EHBO-voorziening mag ontbreken.

Bestel nu jouw steunwindsel in de gewenste afmeting van 6 cm, 8 cm of 10 cm breed en geniet van de voordelen van optimale ondersteuning en stabiliteit voor jouw spieren en gewrichten!

Soort Windsel
Steun
Materiaal
Katoen
Polyamide
Afmeting
5 m x 10 cm
Fabrikant
MHCI Products
Levertijd
Besteld voor 17:00 is volgende dag in huis.
Prijs
€ 0,00 - € 9,99
Inhoud
1 Stuks

Bijbehorende producten

Klanten die dit product kochten, kochten ook: