Reddingsdeken Universeel 160x210cm

Reddingsdeken Universeel 160x210cm

RD.10.0100
Voor 16.30 besteld, morgen in huis
€ 0,93
Inclusief BTW
€ 0,77 excl. BTW

De reddingsdeken ook wel de isolatiedeken genoemd voor het gebruik bij Onderkoelingsverschijnselen en oververhitting.

Hoeveelheid Eenheidskorting U bespaart
20 5% € 0,93
250 7% € 16,30
Vanaf Aantal Korting Prijs incl btw
20 5% € 0,99
250 7% € 0,97
 

Reddingsdeken kopen? Wat is een isolatiedeken?

Overweegt u om een reddingsdeken te kopen? Vraagt u zich af wat een isolatiedeken precies is en hoe u deze moet gebruiken? Reddingsdekens zijn geproduceerd van aluminiumfolie, mylar of polyethyleen en bieden een goeie bescherming tegen warmte of kou. Door het lichte gewicht van een warmhouddeken is deze gemakkelijk mee te nemen.

Wat is een isolatiedeken?

Een isolatiedeken, ook wel bekend als een reddingsdeken, warmhouddeken, thermodeken of nooddeken, is een dunne deken gemaakt van folieachtig materiaal dat warmte vasthoudt en het lichaam beschermt tegen onderkoeling en oververhitting. De deken is ontworpen om een beschermende barrière te creëren tussen het lichaam en de omgeving, waardoor het warmteverlies wordt geminimaliseerd.

Reddingsdekens worden veel gebruikt in noodsituaties, outdoor-activiteiten, EHBO-kits en bij hulpverlening om slachtoffers van ongevallen warm te houden en te beschermen tegen weersinvloeden. Zorg vooral als u buiten op reis gaat alleen of in groepsverband dat er altijd thermodekens aanwezig zijn.

Hoe gebruik ik een reddingsdeken?

Het gebruik van een reddingsdeken is eenvoudig en veelzijdig. Hier zijn enkele toepassingen en tips voor het gebruik van een reddingsdeken:

  • Isolatie tegen kou: Wikkel de reddingsdeken om het lichaam van het slachtoffer om warmteverlies te voorkomen bij onderkoeling of blootstelling aan koude temperaturen.
  • Reflectie van warmte: Gebruik de zilveren zijde van de deken om warmte van een vuur, zonlicht of een andere warmtebron te reflecteren om oververhitting te voorkomen.
  • Bescherming tegen regen en wind: Maak een schuilplaats door de deken tussen bomen of palen te spannen om bescherming te bieden tegen regen en wind.
  • Zichtbaarheid: Gebruik de deken als signaal om aandacht te trekken in noodgevallen door deze opvallend te bewegen.

Een reddingsdeken is compact en licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is tijdens outdoor-activiteiten, wandeltochten of in de auto voor noodgevallen.

Wat zijn de voordelen van een reddingsdeken?

  • Beschermt zowel tegen onderkoeling als overhitting
  • Vergeet bij activiteiten gericht op wintersport nooit een reddingsdeken mee te nemen
  • Grote afmeting van 210 x 160 cm

Tip: Combineer de reddingsdeken met een EHBO Kit of EHBO Koffer voor noodgevallen.

Materiaal
Aluminium
Fabrikant
van Heek Medical
Levertijd
Besteld voor 17:00 is volgende dag in huis.
Prijs
€ 0,00 - € 9,99
Inhoud
1 Stuks

Bijbehorende producten

Klanten die dit product kochten, kochten ook: