Puntpincet 1ST

Puntpincet 1ST

050.0640
Voor 16.30 besteld, morgen in huis
€ 1,79
Inclusief BTW
€ 1,48 excl. BTW
Een handig puntpincet om bijv. splinters mee weg te halen..........

 

Een puntpincet is een speciaal soort pincet dat wordt gebruikt voor het verwijderen van kleine voorwerpen uit een wond of om kleine hechtingen te verwijderen. Het is een precisie-instrument dat bestaat uit twee dunne, scherpe punten die samenkomen in een punt.

De puntpincet is vaak dunner en kleiner dan gewone pincetten, en heeft vaak een afgeronde punt aan het eind van de pincetten, om te voorkomen dat de huid van de patiënt wordt gekneusd of gesneden. Puntpincetten zijn vaak gemaakt van roestvrij staal of chirurgisch staal, wat ze duurzaam en steriliseerbaar maakt.

Waar wordt een pincet voor gebruikt?

Puntpincetten worden vaak gebruikt door artsen, verpleegkundigen, EHBO-verpleegkundigen en andere medische professionals. Dit instrument is handig voor het verwijderen van kleine voorwerpen zoals splinters, stukjes glas, of stukjes stof die in een wond zijn achtergebleven. Het kan ook worden gebruikt voor het verwijderen van kleine hechtingen of stekers die gebruikt worden bij het hechten van wonden.

Moet een pincet schoongemaakt worden?

Het is belangrijk om de puntpincet regelmatig te steriliseren en schoon te maken, vooral als deze wordt gebruikt bij patiënten met besmettelijke ziekten of infecties. Het is ook aanbevolen om voorzichtig te zijn bij het gebruik van een puntpincet en te vermijden het aanraken van de huid of de wond met de niet-gesteriliseerde delen van het instrument.

Bijbehorende producten

Klanten die dit product kochten, kochten ook: