Gaaskompres Steriel 5 x 5cm 1ST
Gaaskompres Steriel 5 x 5cm 1ST
Gaaskompres Steriel 5 x 5cm 1ST
Gaaskompres Steriel 5 x 5cm 1ST

Gaaskompres Steriel 5 x 5cm 1ST

050.0305
Voor 16.30 besteld, morgen in huis
€ 0,13
Inclusief BTW
€ 0,12 excl. BTW

Het Steriele wondgaas voor het afdekken van wondjes. Steriel verpakt per stuk en verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

 

Gaaskompres kopen? Voor optimale wondverzorging!

Met dit steriele kompres kunt u een wond afdekken en is in combinatie met een verband zeer geschikt om druk aan te brengen. Breng het kompres aan op de wond om hem af te dekken en breng daarna een verband of hechtpleister aan om het kompres op zijn plek te houden.

Waarom gaaskompres bestellen?

 • Geproduceerd van hoogwaardig katoen
 • Meest gebruikte kompres voor kleine wonden
 • Hoog absorptievermogen 
 • Ontvet en Gebleekt
 • Rafelvrij gevouwen
 • Ademend steriel gaas

Waar wordt een gaaskompres voor gebruikt?

Het gaaskompres wordt gebruikt bij vooral kleine wonden. Het non woven verband wordt gebruikt bij het bedekken van wonden, fixeren van wonden of als polstermateriaal. Zorg met een steriel gaasje dat de wond wordt beschermd van bacteriën en vuil. Dit kompres is uitermate geschikt voor gebruik bij medische instellingen als huisartsen en ziekenhuizen.

Voor brand- & schaafwonden kan u het beste het Alukompres of Niet-verklevende kompres gebruiken.

De wondkompressen zijn steriel verpakt en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. In de wereld van Eerste hulp verlening & Bedrijfshulpverling wordt het gaaskompres ook wel wondkompres, gaasjes, steriel gaas of wondgaas genoemd.

Wat is een gaaskompres?

Een gaaskompres, ook wel bekend als een wondkompres, is een veelzijdig verbandmiddel dat wordt gebruikt voor wondverzorging en eerste hulp. Het gaaskompres bestaat uit meerdere lagen zacht en absorberend materiaal dat vocht opneemt en de wond beschermt tegen vuil en bacteriën. Gaaskompressen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en verpakkingsvormen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse wondgroottes en -locaties.

Hoe gebruik ik een gaaskompres?

Het gebruik van een gaaskompres is eenvoudig en effectief:

 1. Reinigen van de wond: Voordat je het gaaskompres aanbrengt, reinig je voorzichtig de wond met een ontsmettingsmiddel of een ander geschikt reinigingsmiddel.
 2. Aanbrengen van het kompres: Plaats het gaaskompres voorzichtig op de wond en zorg ervoor dat het de wond volledig bedekt.
 3. Vastzetten: Bevestig het gaaskompres stevig met een hechtpleister of een elastisch windsel, zodat het niet verschuift of losraakt.
 4. Verzorging van de wond: Controleer regelmatig of het gaaskompres schoon en droog is. Vervang het kompres indien nodig voor optimale hygiëne en genezing.

Wanneer is een gaaskompres steriel of niet steriel?

Een gaaskompres kan zowel steriel als niet steriel zijn, afhankelijk van het gebruik en de vereisten van de wondverzorging:

 • Steriel gaaskompres: Een steriel gaaskompres wordt gebruikt voor het afdekken van schone wonden, operatiewonden of wonden die gevoelig zijn voor infecties. Steriele kompressen zijn individueel verpakt en vrij van micro-organismen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op gevoelige wonden.
 • Niet-steriel gaaskompres: Een niet-steriel gaaskompres wordt meestal gebruikt voor het reinigen van wonden, het aanbrengen van zalf of andere medicijnen op de huid, en voor algemene wondverzorging. Niet-steriele kompressen zijn geschikt voor gebruik op oppervlakkige wonden die minder gevoelig zijn voor infecties.

Voor een optimale wondverzorging en hygiëne bieden wij hoogwaardige gaaskompressen aan, zowel steriel als niet-steriel. Onze gaaskompressen zijn zacht, absorberend en gemakkelijk in gebruik, waardoor ze een onmisbaar hulpmiddel zijn in elke EHBO-kit. Bestel nu je gaaskompressen en zorg voor een effectieve en comfortabele wondverzorging!

 • HEKA Artikelnr.: KO0284
 • ZI-Nummer: 12307505
 • Afmeting: 10 x 10 cm
 • Inhoud: 1 stuks
 • Materiaal: 100% katoen
 • Kompres is ontvet en gebleekt
 • Hoge treksterkte
Soort Kompres
Gaaskompres
Steriliteit
Steriel
Aantal lagen
12-laags
Kleur
Wit
Materiaal
Polyester
Viscose
Afmeting
5 x 5 cm
Fabrikant
van Heek Medical
Levertijd
Besteld voor 17:00 is volgende dag in huis.
Prijs
€ 0,00 - € 9,99
Inhoud
1 Stuks

Bijbehorende producten

Klanten die dit product kochten, kochten ook: