Welke eerste hulp middelen nodig in de Horeca?

EHBO Doos horeca verplicht?

De verbandkoffer of ook wel EHBO Koffer genoemd is verplicht voor elk bedrijf volgens de Arbowet. Door midel van de felle Oranje kleur kan u de verbandkoffer het beste op een neutrale locatie in het bedrijf/organisatie ophangen waardoor, die zichtbaar is voor iedereen. U moet volgens de wetgeving binnen 30 seconden eerste hulp kunnen verlenen als er wat gebeurd op locatie.

Alle verbandkoffers die wij aanbieden bevatten een wandhouder en bevestigingsmateriaal.

Onderstaand gaan wij per sector na, welke EHBO koffer & bijvoegende producten er nodig zijn in welke sector. Dit kan gaan over een Pleisterdispenser, Oogspoeling of bijv. Signaleringen in de vorm van Pictogrammen.

Producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Hieronder geven wij aan welke producten het beste aansluiten in de sector Horeca & voedingsindustrie

HACCP Richtlijnen- & Wetgeving

Alle bedrijven in Nederland en Belgie die voedsel produceren of verwerken moeten voldoen aan de HACCP wetgeving. (Hazard Analysis and Critical Control Points) Door te werken met de HACCP wetgeving en richtlijnen loopt een bedrijf het hele productieproces na op mogelijke gevaren voor de veiligheid van het voedsel. Bent u niet zeker of u hier toebehoort, richt zich tot de volgende link vanuit de Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit.

Een belangrijk onderdeel is de hygiënecode horeca waarin voedsel in vries- en koelcellen verplicht wordt geregistreerd. Zorg altijd dat er iemand aanwezig is met een BHV diploma op zak.

Pleisterautomaten zorgen voor gebruiksgemak doordat de pleister tijdens het pakken reeds gedeeltelijk wordt ontdaan van beschermlaagje zodat deze meteen geplakt kan worden. Een bijkomend voordeel is dat hiermee ook vervreemding wordt voorkomen. In de horeca of voedingsindustrie is de HACCP wetgeving verplicht. Hier vallen alle bedrijven of organisaties onder zoals, Restaurants, buurthuizen, zorginstellingen, voedselproductie bedrijven of een andere organisatie die voedsel bereiden of verwerkt. Met de HACCP pleisterdispenser welke blauwe pleisters bevat voldoet u hieraan.

Wat te doen bij brandwonden in de keuken?

Meest voorkomende ongelukjes in de keuken zijn snijwonden of brandwondjes door opspattend vet. Een brandwond is een beschadiging van de huid na contact met warmte, elektriciteit of chemische stoffen. De huid bevat een onderhuidse vetlaag welke dan beschadigd raakt. Naast de brandwondenpleister bestaan er ook producten als een brandwondenkompres welke is gedipt en brandwondengel en kan worden aangebracht op een brandwonden. De brandwondengel is ook los verkrijgbaar in een tube of spray om de warmte uit een brandwond te halen. Bij een brandwond is heel belangrijk om deze gelijk te behandelen om verdere schade aan de huid te voorkomen. Koel bij verbranding direct 10 tot 20 minuten met lauw stromend water.

Welke soorten brandwonden zijn er?

1. Eerstegraads brandwond: De huid heeft een rode kleur.

2. Tweedegraads brandwond (Oppervlakkig): De huid heeft een beschadiging en is pijnlijk en nat.

3. Blaren

4. Diepe tweedegraads brandwond: De brandwond is vlekkerig rood en bevat witte plekken en blaren.

5. Derdegraads brandwonden: De brandwond is witgeel, bruin en zwart van kleur. (De huid is ernstig beschadigd)

Welke brandblusser heb ik nodig in een keuken?

In Nederland breken gemiddeld jaarlijks 7000 brandjes uit waarvan de helft ontstaat in een professionele keuken of thuis. De vetbrandblusser is speciaal ontwikkeld voor olie- en frituurbranden. Een vet blusser legt een schuimdeken over de olie heen wat dan weer zorgt voor de afkoeling van het vet. Zorg met de juiste brandblusser voor de beste veiligheid op locatie. De vet brandblusser bevat de brandklasse F.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!