Is een EHBO koffer verplicht in de GGZ?

In de gezondheidszorg is veiligheid en welzijn van het grootste belang. Patiënten, maar ook medewerkers, moeten in een veilige omgeving kunnen vertrouwen. Daarom is het hebben van een adequate EHBO koffer van essentieel belang en in veel situaties zelfs verplicht. Deze verplichting zorgt ervoor dat in geval van een ongeluk of incident, snel en effectief eerste hulp kan worden verleend.

EHBO-Centrum.nl is zich bewust van het belang van deze verplichting en biedt daarom verbandkoffers aan die voldoen aan de laatste richtlijnen specifiek voor de gezondheidszorg. Deze koffers zijn uitgerust met hoogwaardige producten die essentieel zijn in medische situaties. Denk hierbij aan wegwerphandschoenen, verschillende soorten gaasjes en verbandmiddelen.

Bovendien gaat EHBO-Centrum.nl verder dan alleen eerste hulp. Als leverancier en groothandel bieden zij ook diagnostieke instrumenten aan. Voorbeelden hiervan zijn bloeddrukmeters en stethoscopen, instrumenten die dagelijks worden gebruikt door professionals in de gezondheidszorg. Met een uitgebreid assortiment en focus op kwaliteit, zorgt EHBO-Centrum.nl ervoor dat zorginstellingen altijd goed uitgerust zijn voor elke situatie.

EHBO producten over datum? Wat nu?

U bent niet verplicht om de EHBO koffer te laten controleren door een bedrijf en dit u zelf doen. Het is handig om de verbandkoffer of EHBO doos één of twee keer jaarlijks zelf te controleren. Met de controlelijsten is het gemakkelijk na te gaan wat er mist of gebruikt is aan EHBO hulpmiddelen.

Controlelijsten

Als u toch graag uw verbandkoffers of verbanddozen laat controleren neemt gerust met ons contact op via de onderstaande gegevens:

Als er nog vragen zijn zijn wij altijd van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op + 31 0182 391-210 of via Whatsapp & e-mail.

Welke EHBO koffer heb ik nodig in de gezondheidszorg?

In de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) is de zorg voor cliënten van groot belang, en dat geldt ook voor hun fysieke welzijn. Ongelukken kunnen overal gebeuren, en in een GGZ-instelling is het daarom essentieel om goed voorbereid te zijn op verschillende situaties. Een uitgebreide EHBO koffer is hierbij onmisbaar.

Voor de GGZ is het raadzaam om te kiezen voor een verbandkoffer van groot model. Deze koffer biedt ruimte voor alle essentiële benodigdheden en is daardoor geschikt voor instellingen met een groter aantal cliënten en medewerkers. Het is bovendien handig dat er de mogelijkheid bestaat om extra items aan de inhoud toe te voegen, zoals een oogspoelfles of specifieke pleisters. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat de EHBO-koffer altijd aangepast kan worden aan de specifieke behoeften en risico's van de GGZ-instelling. Zo bent u altijd goed voorbereid op eventuele incidenten.

Welke EHBO materialen worden er veel gebruikt in de gezondheidszorg?

In de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) is het van cruciaal belang om goed voorbereid te zijn op diverse situaties. Niet alleen de mentale, maar ook de fysieke gezondheid van cliënten staat centraal. Om snel en effectief te kunnen handelen bij kleine ongevallen, zijn bepaalde EHBO-materialen essentieel in een GGZ-instelling.

Een belangrijk product dat veel wordt gebruikt, is de handdesinfectie Sterillium. Dit zorgt voor goede handhygiëne, wat van groot belang is om de verspreiding van bacteriën en virussen tegen te gaan, vooral in een zorgomgeving. Gaasjes zijn ook onmisbaar. Of het nu gaat om een kleine schaafwond of een diepere snee, met een gaasje kan men de wond goed afdekken en schoonhouden. Bij het monitoren van de gezondheid van cliënten is een betrouwbare bloeddrukmeter, zoals de Welch Allyn DS65, een waardevol instrument. Het geeft zorgprofessionals de mogelijkheid om nauwkeurig de bloeddruk te meten en eventuele afwijkingen snel te detecteren.

Een HEKA pleisterrol met elastische textiel pleisters is ideaal voor het afdekken van diverse wonden, terwijl instant coolpacks directe verlichting bieden bij zwellingen of kneuzingen, wat helpt bij pijnvermindering en herstel.

In medische instellingen zijn beschermingsmiddelen van groot belang om zowel de patiënten als het personeel te beschermen tegen mogelijke infecties en kruisbesmettingen. Nitril handschoenen zijn hierbij een essentieel hulpmiddel. Ze zijn gemaakt van synthetisch rubber en bieden een hoge mate van bescherming. Bovendien zijn ze ideaal voor mensen met een latexallergie.

De nitril handschoenen van CMT staan bekend om hun duurzaamheid en comfort. Of men nu kiest voor de blauwe of witte variant, ze bieden allebei een uitstekende bescherming en zijn bestand tegen veel soorten chemicaliën. Klinion, een ander gerenommeerd merk, biedt eveneens handschoenen die aan de hoogste medische normen voldoen. Hun handschoenen zijn niet alleen betrouwbaar, maar ook comfortabel genoeg voor langdurig gebruik. Daarnaast zijn de nitril handschoenen van Hynex geliefd om hun pasvorm en sterkte, waardoor ze zowel voor chirurgische ingrepen als algemene medische procedures geschikt zijn.

Ongeacht het gekozen merk, is het van cruciaal belang dat medische professionals kiezen voor handschoenen die voldoen aan de hoogste standaarden van kwaliteit en bescherming in hun dagelijkse werkzaamheden.

Toch aan het werk in een andere sector? Check onze branchewijzer ! Neem contact met ons op via + 31 182 391 210 of via de e-mail, chat & whatsapp waar onze deskundige medewerkers graag advies geven over de mogelijkheden of benodigde hulpmiddelen bij u op locatie!