Blog search

Blog categories

Latest Comments

No comments
Eerste hulp bij: insectenbeten

Eerste hulp bij: insectenbeten

Eerste hulp bij: insectenbeten

Het is zomer en dan krijgen we steeds meer last van insecten en muggenbeten. Naast muggen zijn er ook andere insecten die kunnen steken en voor overlast kunnen zorgen zoals wespen, dazen en bijen. Om steken te voorkomen kunt u gebruik maken van DEET. Deze spray is effectief tegen teken, muggen, steekvliegen en redelijk effectief tegen grote steekbliegen en midges. In ons assortiment hebben we verschillende sterktes van dit product, variërend van 30%-50%. Hierin is 50% het sterkste insecten afwerende middel voor de huid. Mocht u toch gestoken zijn dan leest u hieronder wat u dan het beste kunt doen.

Muggen

Mocht u toch gestoken door een mug dan kunt u de jeuk verlichten door een van de volgende producten te gebruiken:

  • Azaron - Dit kan gebruikt worden om de jeuk en pijn als gevolg van een insectensteek (waaronder muggen, wespen, bijen) en kwallenbeten weg te nemen.
  • Afterbite - Verzorgt, verzacht en verkoelt de huid
  • ByeBites – is een zuiver natuurproduct dat de zwelling en jeuk vermindert van steken. Daarnaast voorkomt het wondjes die ontstaan als gevolg van krabben
  • Nestosyl - Ter verlichting van plaatselijke kortdurende jeuk en insectenbeten

Dazen

Als u dor een daas bent gebeten dan is het verstandig om allereerst de beet schoon te maken met water en vervolgens te desinfecteren om de zwelling te verminderen maar ook om de kans op een bacteriële infectie te verkleinen. Daarna kan het fijn zijn om de plek te koelen en er een zalf of creme op te smeren. De zalf die hier het beste voor kunt gebruiken is Nestosyl, Azaron of Levomenthol.

Wespen of bijensteek

Bij een bijensteek is het belangrijk om snel nadat u gestoken bent de angel te verwijderen. Deze blijft namelijk gif afgeven. Ook bij een wespensteek wordt er gif in uw lichaam gespoten. Dit kunt u gemakkelijk verwijderen met de gifzuiger van Venimex. De gifzuiger voorkomt dat het gif zich door uw lichaam verspreidt. Ter verlichting van de jeuk en/of pijn kunt u een zalf gebruiken. De zalf die u hiervoor het beste kunt gebruiken is: Azaron, AfterBite of Nestosyl.

Mocht u gestoken zijn in uw mond, tong of keel of als u een allergische reactie vertoont dan moet u direct contact opnemen met een arts.

Eikenprocessierups

Bij jeuk en irritatie door de eikenprocessierups kunt u Nestosyl gebruiken. Dit werkt plaatselijk verkoelend, jeukstillend en pijn verlichtend.

geplaatst op 18-08-2020 Informatie 0 5383

Laat een reactie achterLaat een antwoord achter

Je moet ingelogd een reactie plaatsen.
Vorige
Volgende

No products

To be determined Shipping
€ 0,00 Tax
€ 0,00 Total

Prices are tax included

Kassa

ClickCease