Blog search

Blog categories

Latest Comments

No comments
Soorten brandklassen met bijbehorende brandblussers

Er zijn vijf verschillende soorten brandklassen. De brandklassen gaan van A tm D en  F. Brandklasse E is in Nederland vervallen, omdat elektriciteit wel een oorzaak van brand kan zijn maar zelf niet brand. Een brandklasse geeft aan welke stoffen een brandblusapparaat kan doven. Op iedere brandblusser staat een brandklasse.

Klasse A

Klasse B

Klasse C

• Dit is een brand ontstaan uit gassen zoals propaan, LPG en aardgas.
  • Belangrijk hierbij is om eerst de gaskraan dicht te draaien, anders is er kans op explosiegevaar.
  • Geschikte blusmiddelen voor dit type zijn poederblussers.

Klasse D

• Dit is een brand ontstaat uit metaal zoals aluminium, metaal en magnesium.
  • Een geschikt blusmiddel voor dit type brand is een poederblusser

Klasse F

• Dit is een brand ontstaan uit vetten zoals bakolie of frituurvet.
  • Een geschikt blusmiddel voor dit type brand is een vetblusser.

De meeste voorkomende brandoorzaken in woningen zijn stoken/haardvuur, technisch defect apparaat, koken, brandstichting of hittebronnen zoals lampen, roken of elektra. De meest voorkomende branden in een MKB zijn menselijk handelen, bijvoorbeeld door ongelukken als gevolg van verkeerd machinegebruik of brand dat ontstaat na het aanrijden van een elektriciteitsvoorziening etc. Maar ook elektra, brandstichting en bliksem. Bedenk dus goed welke brandblusser u denkt nodig te hebben.

geplaatst op 01-07-2020 Informatie 0 182

Laat een reactie achterLaat een antwoord achter

Je moet ingelogd een reactie plaatsen.
Vorige
Volgende