Blog search

Blog categories

Latest Comments

No comments
Regelgeving EHBO verplichtingen

Regelgeving EHBO verplichtingen

Iedere organisatie wordt door de Arbowet verplicht gesteld maatregelen te nemen op gebied van bedrijfshulpverlening en om een goed ingerichte EHBO-koffer te hebben. Er zijn geen eisen gesteld door de Arbowet wat er in een EHBO koffer moet zitten. Het Oranje Kruis heeft echter wel richtlijnen opgesteld over de inhoud van de EHBO koffers. Dit is een richtlijn, dus hier hoeft men zich niet aan te houden. Op onze website zijn verschillende EHBO koffers te vinden. Wel of niet volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis.

Er zijn een aantal dingen waar rekening mee gehouden moet worden bij het gebruik van de EHBO koffers:

  1. De EHBO koffer moet in geval van nood binnen 30 seconden op locatie van het ongeval zijn. Het is dus belangrijk om een EHBO koffer op een centrale plek op te hangen.
  2. De verbandkoffer BHV is gebaseerd op een zogenaamde ‘werkunit’. In iedere werkunit moet een verbandkoffer aanwezig zijn. Een kantoor en werkplaats zijn twee aparte units en hebben dus allebei een aparte verbandkoffer nodig.
  3. De verbandkoffer moet op ooghoogte hangen.
  4. De verbandkoffer moet voldoende ruimte bieden om enkele noodzakelijke aanvullingen te kunnen opbergen.
  5. De koffers moeten 2x per jaar gecontroleerd worden om te kijken of de koffer nog compleet is. Wanneer dit niet het geval is moet de koffer worden aangevuld. Wanneer u geen tijd heeft om te koffer te controleren kunt u ook volledige navullingen bij ons bestellen.

Mocht u meer willen weten over welke EHBO koffer u wanneer moeten aanschaffen, dan raden wij aan om hier een kijkje te nemen. Daar wordt aan de hand van een aantal vragen precies beschreven welke EHBO koffer voor uw bedrijf voldoet.

 

 

 

 

 

 

geplaatst op 06-07-2020 Laatste Nieuws 0 1821

Laat een reactie achterLaat een antwoord achter

Je moet ingelogd een reactie plaatsen.
Vorige
Volgende

No products

To be determined Shipping
€ 0,00 Tax
€ 0,00 Total

Prices are tax included

Kassa

ClickCease