Blog search

Blog categories

Latest Comments

No comments
Wanneer gebruik ik welke EHBO koffer in mijn bedrijf?

Wanneer gebruik ik welke EHBO koffer in mijn bedrijf?

Er bestaan heel veel verschillende soorten verbandkoffers en verbanddozen. En wellicht weet u niet wanneer u welke verbandkoffer moet gebruiken. In de ARBO-wet is opgenomen dat bedrijven verplicht zijn om maatregelen te treffen op het gebied van bedrijfshulpverlening en om onder meer een goed ingerichte EHBO-koffer te hebben. Echter heeft u een andere verbandkoffer nodig in de horeca of in uw bedrijfswagen. Maar wanneer gebruik ik nu welke koffer?

Welke verbandkoffer u nodig heeft hangt af van een aantal factoren. Factoren waar u rekening mee dient te  houden zijn het aantal werknemers in uw bedrijf, of uw bedrijf een hoog of laag bedrijfsrisico heeft en of u in de voedingssector werkt. Daarnaast is het ook belangrijk om te bedenken of de verbandkoffer voor een werkplaats bedoeld is. In een werkplaats is het namelijk verstandig om uitbreidingen op uw standaardverbandkoffer aan te schaffen. Denk daarbij aan coldpacks, brandblussers, brandwondenkompressen of bijvoorbeeld oogspoelingen.

Bedrijven met een laag bedrijfsrisico zijn bedrijven zoals bedrijven in de detail- en groothandel, kantoren, kinderopvang, scholen, hotels, sport-recreatie-toerisme, zorgsector, lichte industrie en logistiek.

Bedrijven met een hoog bedrijfsrisico zijn bijvoorbeeld bouwbedrijven, vleesverwerkingsbedrijven en bedrijven in de industriële sector.

 In het overzicht hieronder is eenvoudig af te lezen welke verbandkoffer bij uw situatie past:

                         

Mocht u naar aanleiding van deze diagram nog vragen hebben kunt u contact opnemen met [email protected] of 0182-391210. Wij adviseren u graag verder.

geplaatst op 30-06-2020 Laatste Nieuws 0 704

Laat een reactie achterLaat een antwoord achter

Je moet ingelogd een reactie plaatsen.
Vorige
Volgende

No products

To be determined Shipping
€ 0,00 Tax
€ 0,00 Total

Prices are tax included

Kassa

ClickCease