Helpdesk Software

€30,00 Excl. BTW
€36,30 Incl. BTW

€28,50 Excl. BTW
€34,49 Incl. BTW

Prymos Universeel Schuim Spraybrandblusser 1/STLevertijd:

Art nr:
NIET MEER LEVERBAAR

BB.49.0105

 

Aantal  

NIET MEER LEVERBAAR, Wij adviseren als vervangend artikel de Dräger Universeel spraybrandblusser

De PRYMOS brandblusser - Universeel is een kant-en-klaar product voor gebruik in huis, kantoor, werkplaats, enz. Voor vrijwel alle branden die daar voor kunnen komen. Hij heeft de afmetingen van een standaard 600-ml spraybus. Deze kunnen en mogen in elke kamer evt. met een beugel worden geplaatst. De sprayblusser kan zonder veel inspanning vanaf een prominente plaats (eerste hulp koffer, werkbank, etc.) gebruikt worden in woningen of op het werk. De brandblusser is daar te vinden, waar de brand het meest waarschijnlijk, uitbreekt. In geval van brand, is een persoon dus snel in staat om actie te ondernemen. Hij verliest geen kostbare seconden met het zoeken of het ophalen van een brandblus apparaat. In ieder geval moet er rekening worden gehouden met de algemene gedragsregels in het geval van een brand.

 

Eenvoudig gebruik

De PRYMOS brandblusser – Universeel heeft een beschermende kap die met weinig inspanning kan worden gedraaid en verwijderd. De sluitstrip kan losgetrokken worden zodat de dop er nog eenvoudiger af kan. De spraykop is dan zichtbaar en klaar om in te drukken. Dit werkt net zo eenvoudig als een conventionele spuitbus (die iedereen kent). De gebruiker maakt intuïtief gebruik van de spuitbus. Onjuiste bediening is uitgesloten! De kwaliteitscontrole in de productie zorgt ervoor dat de brandblusser gegarandeerd gebruiksklaar en veilig is.

Toepassingen

Met de brandblusser PRYMOS Universeel kunnen vrijwel alle voorkomende (zie specificatie) beginnende branden worden geblust. Het impregnerende effect van het film-vormend middel kan worden gebruikt als een hitteschild. Hete oppervlakken kunnen door de koelende werking in temperatuur worden verlaagd. -

Gebruik

Na het verwijderen van de dop, het blusmiddel met tussenpozen direct in het vuur spuiten. Voldoende afstand tot het vuur moet in acht worden genomen. Indien de ogen of mond in contact komt met de blusspray, goed spoelen met water.


De brandblusser PRYMOS Universeel bestaat uit een aluminium getrokken spuitbus. Dit type blusser behoord tot de aërosolen.

 • Drijfgas: Stikstof
 • Schuimblusmiddel: PM AB (AFFF)

Specificatie

De blusprestaties van een PRYMOS Universele blusser is 5A/15F. Dit is voor vaste stoffen en frituurvet (klasse A en F, deze werden verkregen door het blussen conform de standaard normering (NEN3-7). Voor vaste stoffen (zoals hout, papier, textiel) , voor frituurvet, en elektriciteit branden. Conform de MPA test, voor de rest van Europa ook 13B. De British Standard BS 6165:2002 heeft genormeerd met de ratings van 5A, 13B en 15F. De certificaten van officieel erkende testlaboratorium (MPA Dresden) voor brandblusmiddelen en apparatuur zijn beschikbaar. Elektrische installaties bij spanningen tot 1000 V kunnen worden geblust (>1m blusafstand houden). Het gebruik van het PRYMOS schuim voldoet aan de eisen van de DIN EN 1568 en is officieel goedgekeurd door erkende testlaboratoria voor brandblusmiddelen en apparatuur.

 • Diameter :74 mm
 • Hoogte (bus): 280 mm
 • totaal gewicht: ca.860 gr.
 • Inhoud (netto): 600 ml
 • Druk (bij 20 °C) ongeveer 9,5 bar (0,9 MPa) ± 5%
 • Maximale worpafstand plm. 3,5 m
 • Spuittijd: maximaal 30 sec
 • Drijfgas: Stikstof Schuimblusmiddel: PM AB (AFFF)
 • Gebruikstemperatuur: -/- 10 ° C tot 50 ° C.
 • Houdbaarheid: zie Ten Minste Houdbaarheid datum onderzijde van de bus. Plm. 3 jaar.
€30,00 Excl. BTW
€36,30 Incl. BTW

€28,50 Excl. BTW
€34,49 Incl. BTW


Blusdeken 120x120cm
Blusdeken 120x120cm
€18,50 Excl. BTW
€22,39 Incl. BTW
Bestel NU
Brandwondenkompres 10 x 10cm
Brandwondenkompres 10 x 10cm
€3,24 Excl. BTW
€3,53 Incl. BTW
Bestel NU
Plum Duo Oogspoelfles Sodium Chloride 1000ml 1/STAanbieding!
Plum Duo Oogspoelfles Sodium Chloride 1000ml 1/ST
€22,93 Excl. BTW
€27,75 Incl. BTW

€21,32 Excl. BTW
€25,80 Incl. BTW

Bestel NU

Er zijn geen beoordelingen over dit artikel.

Beoordeling schrijven

 • Webshopkeurmerk

 • storing1606

Productgroepen